Bozdağ: Demirtaş'ın açıklamaları ihanet, suç ve yok hükmündedir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Selahattin Demirtaş'ın PKK'nın sözcülüğüne soyunduğunu belirterek "Demirtaş'ın açıklamaları ihanettir, suçtur ve yok hükmündedir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terör örgütünün sözcülüğüne soyunduğunu savundu.

"PKK'nın sözcüsü"

Demirtaş'ın açıklamalarının yok hükmünde olduğunu belirten Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade ettiğini söyledi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Bozdağ, şu mesajları yayımladı:

"Bölücü hedeflerini açık ve net ifade etmiştir"

"HDP Eş Başkanı Demirtaş; hendek, barikat, tuzak, mayın, bomba, silah, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunmuştur. Demirtaş, bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade etmiştir. Bu açıklamalar, ihanettir, suçtur ve yok hükmündedir. Demirtaş, hür demokratik zeminde parlementoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur korunacaktır.

"Değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de..."

Bölücü terör örgütü ve onların destekçileri, değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de bu amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkler ve Kürtler arasında bin yıldan fazladır süren kardeşlik hukuku, tarih ve kader birliği, her türlü ayrılıkçılığın panzehiridir. Onlarca senedir Türklerle Kürtler arasında kardeş kavgası çıkartmayı başaramayan bölücü terör örgütü, bundan sonrada başaramayacaktır. Bölücü terör örgütü ve destekçileri bilmeli ki; bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini, hiç bir güç yok edememiştir/edemeyecektir de." 

ANKARA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erdoğan: Demirtaş'ın yaptığı ihanettir, boyunun ölçüsünü alacak

Güncel Haberleri