Blatter: Medya cezamı benden öğrendi

FIFA Etik Kurulu tarafından 8 yıl futboldan men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter; "Haksızlık" olarak nitelendiren Blatter "Bu karar ile ilgili olarak CAS Mahkemesine başvuracağım" dedi.

8 yıl futboldan men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter açıklamalarda bulundu. Blatter hakkında verilen cezayı eleştirerek; "Medya cezamı benden önce öğrendi" diyerek sitem etti.

‘Delilleri verince ikna oldular zannettim’

"Bugün karşınıza çok üzgün çıkıyorum. Üzgünüm çünkü FIFA tarafından suçlandım, üzgünüm çünkü 40 yıldır futbola hizmet veren biri olarak bu yapılanlar hak etmedim. Bugün FIFA Etik Kurulunun bir karar vereceğini biliyordum ama kararın bu şekilde çıkacağını düşünmemiştim. Etik Kuruluna sunduğumuz deliller ile bizim, onları ikna ettiğimizi düşünmüştüm. Bu komitenin verdiği karar beni çok şaşırttı. Platini ile bu anlaşmayı herkes biliyordu ama etik kurulu bunu redediyor. Platini'ye ödenen 2 milyon frank onunla yaptığımız anlaşma gereği ona ödendi. Bu para ona ödenirken 2 kurulun onayı alındı ve Platini ile aramızdaki tüm anlaşmalar yazılı yapıldı. Platini ile yolsuzluk yaptığımızı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu para FIFA'da her yerde kayıtlıdır ve herhangi bir kaçak yoktur"

‘CAS’a başvuracağım’

Açıklamalarının devamında kendisini savunmaya devam eden Blatter, bu karardan dolayı CAS'a başvuracağını söyledi. Blatter "Ben 8 yıl futboldan men edildim ama niye edildim bilmiyorum. Etik kurulunun verdiği bu cezayı anlamak mümkün değil. Bana ve Platini'ye yalancı diyorlar bunu kabul etmiyorum. Etik kurulunun verdiği bu karar ile ilgili olarak CAS'a gideceğim. Ben İsviçre vatandaşıyım ve İsviçre hukukun da kimseyi 8 yıl futboldan men edemezsiniz.Ona göre yargılanması gerekir. Kendim için FIFA ile savaşacağım bu karar için her türlü itirazı yapacağım. Bana verilen 8 yıl futboldan men cezası 40 yıllık kariyerime konulmuş bir yasak oldu. Ben prensipleri olan bir insanım ve bu prensiplerime göre kazanmadığım parayı almam ve her zaman borçlarımı öderim" şeklinde konuştu.

‘Bu işi bırakmalıydım’

Toplantının soru cevap kısmında ise Blatter "2014 Dünya Kupası'ndan sonda FIFA Başkanlığını bana bırak diyenleri dinlemeliydim ve bu işi bırakmalıydım. Ama etik kurula dışardan bir baskı ile bu kararı aldığını düşünmuyorum. Bu durumun Platini'ye de karşı bir intikam olduğunu düşünmüyorum. Bence Platini dürüst biri. Evet arada fikir farklılıklarımız oldu ama onunla bir sorunumuz yok. "

ZÜRİH / DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Blatter ve Platini neden ceza aldı?
UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'e 8 yıl futboldan men cezası geldi

Spor Haberleri