Birleşmiş Milletler'den Gaziantep saldırısına kınama

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gaziantep'teki canlı bomba saldırısını tüm üyelerin onayı ile kabul edilen basın bildirisiyle kınadı. Konsey ayrıca Elazığ'daki polis merkezine yönelik saldırıyı ve benzer saldırıları da kınadı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Türkiye'de son günlerde gerçekleştirilen terör saldırılarını tüm üyelerin onayı ile kınadı. Kınama bildirisinde Gaziantep'te 54 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısı, Elazığ'da polis merkezine yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırı ve benzer saldırılara değinildi.

Konseyde tüm üyelerin onayı ile kabul edilen basın bildirisinde, Gaziantep'teki bir düğünde "alçak ve korkakça" gerçekleştirilen terör saldırısının en şiddetli biçimde kınandığı bildirildi.

KINANDI ANCAK PKK'NIN ADINA YER VERİLMEDİ

Bildiride, geçen hafta Türkiye'nin bazı kentlerinde düzenlenen ve çok sayıda polis ile sivilin hayatını kaybettiği terör saldırıları da kınandı ancak metinde terör örgütü PKK'nın adına yer verilmedi.

TAZİYELERİNİ SUNDULAR

Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları ile Türk halkı ve hükümetine taziye dilekleri sunulan bildiride, terörizmin tüm çeşitlerinin uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehdidi oluşturduğu ifade edildi.

Bildiride, saldırıların sorumlularının yargı önüne çıkarılmasının önemine işaret edilerek, tüm üye ülkelere bu konuda Türk hükümeti ile iş birliğine gitmeleri çağrısı yapıldı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 54'E YÜKSELDİ

Gaziantep'te kına gecesine yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı dün 54'e yükselmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının bir çocuk canlı bomba tarafından düzenlendiğini ya da uzaktan bu şekilde patlatıldığını açıklamıştı. Saldırının IŞİD terör örgütü tarafından düzenlendiğine ilişkin olarak ise henüz resmi bir açıklama yapıldı. Dün Bakanlar Kurulu'nun ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, bu konuda henüz netleşmiş bir durumun olmadığını söyledi.

CENEVRE/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

BM'den sağ popülizmle mücadele çağrısı

Dünya Haberleri