Doğa eğitimi ve bilim okulları programı kapsamında TÜBİTAK desteği ile hayata geçirilen Doğanın Sanatle Stemi-2 projesi kapsamında Niğde Bilsem öğretmenleri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim elemanları ile Türkiye’nin çeşitli kurumlarında görevli akademisyen ve öğretmenler, eğitmen olarak görev aldı.
Ortaokul öğrencileri 7 gün boyunca doğada var olan sanatsal olguları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanları ışığında keşfetmeye çalıştı. Öğrenciler, eğitmenler eşliğinde eğitimin birinci ve ikinci günü doğada var olan çeşitli hayvanları ve bitkileri yerinde gözlemleyip Emli Vadisi'nin biyolojik çeşitliliğe ilişkin disiplinler arası çalışmalar yaparak özel kitler ile gezi, gözlem, deney, uygulama etkinlikleri yaptılar. Projenin sonraki günlerinde elde ettikleri kazanımları mühendislik, matematik, teknoloji disiplinleri ile birleştiren öğrenciler tüm bunları doğada var olan sanat unsurları ile birleştirmeyi amaçladı.
TEKNOLOJİDEN UZAK KALDILAR
Proje yürütücüsü Cüneyt Akyol, Doğanın Sanatla STEMİ-2 projesinde, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik ile ilgili yaklaşık 60 etkinliği 45 öğrenciyle birlikte uyguladıklarını belirtti.
Bu etkinlikleri hem tasarlarken hem de uygularken doğada var olan sanatsal olgular ile diğer disiplinleri birleştirerek öğrencilerin doğayı dolayısıyla birçok bilim dalını keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyleyen Akyol öğrencilerin bir hafta boyunca telefon, bilgisayar, televizyon gibi iletişim araçlarından uzak kaldıklarını da ifade etti.