Beşiktaş'tan Ozan Tufan-Jelena Karleusa görseline sert tepki!

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ettiği maçtan sonra Hürriyet'in internet sitesinde, Ozan Tufan ve Beşiktaşlı futbolcu Tosic'in eşi Jelena Karleusa'yı aynı karede gösteren görselin yayımlanmasına tepki gösteren Beşiktaş Kulübü, Hürriyet'i sert bir dille eleştirdi. Siyah-beyazlı kulüp, görselin yayımlanmasında editöryal sorumluluğu olan kişiler hakkında gereği yapılmaması durumunda kurumsal ilişkilerin son bulacağını bildirdi. Hürriyet'ten yapılan açıklamada ise, Beşiktaş camiasından özür dilenirken, sorumlular hakkında idari işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Beşiktaş Kulübü, Hürriyet'in internet sitesinden yayınlanan 'Ozan Tufan-Jelena Karleusa capsi' ile ilgili açıklama yaptı.

Siyah-Beyazlılar'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Henüz geçtiğimiz hafta Beşiktaş-Benfica maçında taraftarımız ve spor kamuoyunun haklı tepkisini alan hurriyet.com.tr maç ile ilgili haberde geçen ve kullanılan ifadeler nedeniyle Beşiktaş Kulübü ve Büyük Beşiktaş taraftarından özür dilemiş; olayın tamamen servis alınan ajanstan kaynaklandığını belirtmiştir.

Kulubümüz haberde kabul edilemez ifadelere rağmen özürü ve mazereti samimi kabul edip, herhangi başka bir değerlendirme ve eylemde bulunmamıştır.

DOĞAN YAYIN İLKELERİNE DE AYKIRI

Ancak hurriyet.com.tr bu defa sadece camiamıza değil, kadına yönelik ayrımcılığa, aile değerlerine, rakip takım taraftarları arasında kin ve nefret uyandırmaya, Doğan Yayın İlkeleri'ne açıkça aykırı olacak şekilde ve bir futbolcumuzun eşi üzerinden ahlaki değerlere dönük, tarafımızca hiçbir şekilde asla kabul edilemez, çok ucuz ve seviyesiz bir yayınla, o capsi yayınlamıştır.

KURUMSAL İLİŞKİYİ KESERİZ

Bu bağlamda Hürriyet'in kurumsal olarak kendi ilkeleri ile çelişen bu yayını yapan ve editöryal sorumluluğu bulunan kişilere dönük yasal ve mesleki etik çerçevesinde yaptırım uygulamaması halinde bütün kurumsal ilişkilerimizi bitireceğimizi, yasal bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı Kamuoyuna duyururuz.

Beşiktaş JK"

Ozan Tufan ve Tosic'in eşi Jelena Karleusa'yı aynı karede gösteren görsel, Beşiktaş ile Hürriyet'i karşı karşıya getirdi / FOTO: Sosyal Medya

HÜRRİYET'TEN CEVAP GECİKMEDİ

Konuyla ilgili olarak da Hürriyet internet sitesinden bir açıklama yayınlandı. Beşiktaş camiasından özür dilenen açıklamada, gerekli idari işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Hürriyet'in açıklaması şu şekilde:

"İnternet sitemizde bu akşam Beşiktaş camiasında büyük bir rahatsızlığa yol açan bir içeriğin yayımlanmış olmasından üzüntü duyuyoruz.

Bu içerik fark edilir edilmez hemen yayından kaldırılmıştır. Söz konusu içeriğin herhangi bir kasıt taşımadan yalnızca dikkatsizlik sonucu yayına konduğu hususunda okurlarımızı temin ederiz.

Dikkatsizliğin sorumluluları hakkında gereken idari işlemler geciktirilmeden yapılacaktır.

Söz konusu yayının hedef aldığı kişiler ve Beşiktaş camiasından özür dileriz.

Hürriyet İnternet"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Babası Ozan Tufan'a patladı: Ona söyleyin, ailesiyle otursun!
Fenerbahçeli yıldız futbolcu ocakta takımdan ayrılıyor: Bavulunu topladı bile...
Beşiktaşlı Talisca Galatasaray'ı dört gözle bekliyor

Spor Haberleri