Beşiktaşlı Ersan Gülüm Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer oldu

Devre arası transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden olan Beşiktaşlı Ersan Gülüm'ün Çin'e transferi gerçekleşti. Gülüm, 7 Milyon avro bonservis bedeliyle Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer oldu.

Beşiktaş'ın başarılı savunma oyuncusu Ersan Gülüm Çin'in Hebei China Fortune takımına 7 Milyon avro karşılığında transfer oldu.  Devre arası transfer sezonunun en konuşulan isimlerinden biri olan Ersan Gülüm'ün Çin'in Hebei China Fortune takımına transferi sonunda gerçekleşti. Gülüm'ü uzun süredir takip eden Çin ekibi, Siyah-Beyazlılarla anlaşmaya varınca imzalar atıldı.Milli futbolcu Hebei Fortune'dan 3 yıl için 10 milyon avro alacak.

Savunmaya 2 takviye gelmişti

Spor Toto Süper Lig'in araya girmesinin ardından 5 yeni ismi kadrosuna katan Siyah-Beyazlı yöneticiler Ersan'ın takımdan ayrılacağı yönündeki dedikoduları yalanlamıştı. Defans hattı için ilk olarak Getafe'den Alexis Delgado'yu bonservisiyle satın alan Kartal'ın Ersan'ın Beşiktaş'ta kalacağı açıklamıştı. Transferin son gününde savunmacı Marcelo Guedes'i Hannover 96'dan kiralık olarak takıma dahil eden Beşiktaş'ın bu hamlesi, alternatifleri güçlendirme adımı olarak algılanmıştı.

Ersan Gülüm, Avustralya pasaportuna sahip olduğu için Çin Ligi’nde yabancı statüsünde sayılmayacak. Çin Süper Ligi'nde takımların beş yabancı hakkı var. Bu yabancılardan en az birisi Asya Futbol Konfederasyonu'ndan olmak zorunda.

Transfer olan Ersan Gülüm haricinde, ertelenen iki Süper Lig maçında Beşiktaş'ın yeni stoperleri de forma giyemeyecek.

3 futbolcudan 25 milyon avro gelir

Ersan Gülüm'ün Çin'e transfer olmasıyla Beşiktaş'ın kasasına son 8 ayda giren bonservis bedeli toplam 25 milyon avro'ya ulaştı.
Yaz transfer döneminde Demba Ba'yı 13 milyon avro'ya Çin takımı Shanghai Shenhua'ya, Atınç Nukan'ı 5 milyon avro'ya Alman takımı Red Bull Leipzig'e satan Beşiktaş yönetiminin son bombası 7 milyon avro ile Ersan Gülüm oldu. Ersan Gülüm'ün Hebei China Fortune takımına transferinden 7 milyon avro gelir elde edecek olan Siyah Beyazlıların kasasına toplamda 25 milyon avro girmiş olacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ersun Yanal Çin’de takım çalıştırmaya gidiyor

Spor Haberleri