Beşiktaş'ı penaltı atışları sonunda 4 - 1 yenen Galatasaray Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu

Son 4 Süper Kupa'nın 3'ünü müzesine götüren Cimbom, Konya'da Beşiktaş'ı penaltılar sonunda 4-1 yenerek, son 5 yılda 4. kez mutlu sona ulaştı. Maçta kalesinde devleşen Muslera, penaltılarda da Oğuzhan ve Atiba'ya gol şansı tanımayarak zaferde başrol oynadı.

Konya Büyükşehir Torku Konya Arena'nın ev sahipliği yaptığı Süper Kupa maçı, adı gibi süper bir mücadeleye sahne oldu. Mücadelenin ilk dakikalarında bocalayan Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, ardından önce dengeyi sağlayıp, sonra da kontrolü ele aldı. Geçen sezonki durgun görüntüsünden sıyrılan Galatasaray'ın da mücadele azmini yukarı taşıması ile özellikle normal sürenin ikinci yarısında üst düzey bir derbi ortaya çıktı. Buna rağmen Cenk Tosun'un son vuruşlardaki etkisizliği ile Muslera'nın müthiş kurtarışları birleşince nefes kesen 90 dakika golsüz sona erdi. Uzatma bölümüne daha iyi başlayan Galatasaray, Sneijder'in ortasında fırsatçı kimliğini ortaya koyan Hakan Balta'nın kafa golü ile 100. dakikada öne geçti. Golden sonra oyunun hakimiyetini ele geçiren Beşiktaş, Quaresma'nın kafasında ayak koyan Chedjou'nun ters vuruşu ile 107'de eşitliği sağladı.

KARTAL PENALTI ATAMADI

Kalan dakikalarda da etkili görünen taraf Kara Kartal'dı ancak başka gol gelmeyince penaltılara geçildi. Penaltılara Selçuk'un golü ile başlayan Galatasaray, Oğuzhan'ın Muslera'ya takılması ile psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi. Hakan Balta ile 2-0'ı bulan Cimbom, Cenk'in topu dışarı göndermesi ile iyice rahatladı. Tolga Cirğerci de ağları sarstıktan sonra Atiba da Muslera'yı aşamadı ve sezonun ilk kupası Aslan'ın oldu. Galatasaray, son 5 sezonda 4'üncü kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Beşiktaş'ta Şenol Güneş tarihi fırsat kaçtı
Süper Kupa maçı sonrası Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcular birbirini alkışladı
Galatasaray'a çok ağır ceza kapıda

Spor Haberleri