Beşiktaş Bucaspor'u 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bucaspor'u 2-0 yenen Beşiktaş çeyrek finale adını yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda, Beşiktaş deplasmanda Bucaspor ile karşı karşıya geldi. Yeni Buca Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmayı başardı ve siyah-beyazlı takım adını Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yazdırdı.

Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 61. dakikada kendi kalesine Onur ve 73. dakikada penaltıdan Oğuzhan Özyakup kaydetti.

Beşiktaş maça hızlı başladı

Karşılaşma oldukça hareketli başladı. Sporx'in haberine göre henüz karşılaşmanın 2. dakikasında, İsmail Köybaşı'nın orta sahada rakibini arkadan çekmesini hakem faul olarak değerlendirdi ve bu pozisyonda İsmail sarı kart gördü.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonuna Beşiktaş girdi. 5. dakikada sağ kanattan açılan ortada Mario Gomez topla buluştu. Gomez ceza sahası içinin solunda topu kontrol ettikten sonra kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çıkardı. Ancak kaleci topu ayaklarıyla kurtarmayı başardı. Boşa çıkan topla ceza sahası dışında Gökhan buluştu. Gökhan kaleye şutunu çıkardı ancak top üstten auta gitti.

Kartal bastı Buca karşıladı

Beşiktaş'ın ilk 15 dakikalık baskısının ardından, Bucaspor oyunda biraz daha dengeyi kurmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip yine de daha fazla topla oynadı ve daha fazla rakip alanda görüldü.

Karşılaşmanın 21. dakikasında Bucaspor maçtaki en etkili atağını gerçekleştirdi. Sağ kanattan gelişen Bucaspor atağında, ceza sahasına gönderilen topu Atiba kafası ile karşıladı. Ceza sahası dışında bu kez topla Ferhat buluştu. Ferhat topu bekletmeden sert bir şutla kaleye gönderdi ancak Tolga iyi pozisyon alıp, topu kontrol etmeyi başardı.

üst üste iki net pozisyon

Bu pozisyonun ardından, Beşiktaş üst üste iki önemli gol pozisyonu yakaladı. 24. dakikada savunmanın arkasına sarkan Olcay topla buluştu. Olcay kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda biraz yavaş hareket etti ve rakibinin de rahatsız etmesiyle kötü bir şut çıkardı. Olcay'ın şutu auta çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından, bu kez 26. dakikada Sosa'nın pasına Olcay hareketlendi. Olcay topu çekip, ceza sahasına giren Sosa'ya çıkardı. Ancak burada da Sosa'dan önce rakip araya girdi ve tehlike önlendi.

Bucaspor taraftarı sahaya meşaleler attı oyun iki kez durdu. FOTOĞRAFLAR: SOSYAL MEDYA

Sahaya meşale yağdı

Karşılaşmanın 37. dakikasında, Bucaspor kalesinin arkasında yakılan meşaleler yoğun bir duman oluşmasına neden oldu. Hakem de bu nedenden dolayı maçı durdurdu. Oyun birkaç dakika sonra yeniden başladı. İlk 45 dakikada her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamayınca, ilk yarı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Gomez 58. dakikada golü buldu ancak ofsayt bayrağı kalkmıştı.

Gomez ofsayta takıldı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Siyah-beyazlı takımda Olcay Şahan kenara gelirken, oyuna Kerim Frei girdi.

Mücadelenin 58. dakikasında Beşiktaş rakip sahanın sağından bir duran top kazandı. Gökhan Töre'nin ceza sahasına ortasında topa Mario Gomez dokundu ve Gomez'in dokunuşunda top ağlarla buluştu. Ancak hakem pozisyonda ofsayt kararı verdi ve Gomez'in golü geçerli sayılmadı.

Buca’dan kendi kalesine gol

Beşiktaş bu dakikadan sonra baskısını iyice arttırdı. Sağ kanatta Beck'in ortasında top arka direkteki Gökhan'a kadar geldi. Gökhan önce şık bir kontrol gerçekleştirdi, ardından sert bir şut çıkardı. Gökhan'ın şutuna altıpas içinde Onur Yılmaz dokundu ve Onur 61. dakikada topu kendi ağlarına gönderdi. Siyah-beyazlı ekip bu golle Bucaspor karşısında 1-0 öne geçti.

Gökhan'ın şutunu engellemek isteyen Onur yılmaz topu kendi kalesine yolladı.

Oğuzhan penaltıdan golü attı

71. dakikada savunmanın arkasına gönderilen uzun topa Sosa hareketlendi. Sosa ceza sahasında rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca, hakem tereddütrüz penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı için topun başına Oğuzhan Özyakup geldi. Oğuzhan, topu penalatıda ağlara gönderdi ve siyah-beyazlı takımı 2-0 öne geçirdi.

2-0'dan sonra özellikle son 10 dakikada tempo iyice düştü. Kalan sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş, Bucaspor'u 2-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fikret Orman: Tek hedefimiz şampiyonluk
Bucaspor Beşiktaş maçında sahaya meşale yağdı

Spor Haberleri