Beş Rus'tan biri yurt dışında tatil yapmaktan vazgeçti

Rusya Turizm Endüstri Birliği Basın Sekreteri İrina Tyurina, ruble kurunda Ağustos ayında yaşanan düşüşün yurtdışı turlarına ilginin azalmasına sebep olduğunu bildirdi.

Rusya Turizm Endüstri Birliği Basın Sekreteri İrina Tyurina, Rusya’da yurt dışı turlara olan talebin, Ağustos ayının son 10 gününde Temmuz ayına kıyasla yüzde 18 azaldığına işaret etti. Konuyla ilgili olarak Tyurina, "Rublenin değer kaybının ardından her beş Rus vatandaşından biri tatilden vazgeçti. En dikkat çekici düşüş Kuban ve Kırım'da yaşandı. Bu turizm merkezlerine talepler yüzde 33 azaldı" diye konuştu.

RuSPO istatistiklerine göre, bu yaz sezonunda yurtdışı turları dışında yurtiçi turların da pahalandığı tespit edildi. Yurtdışı turlarına yüzde 27 zam yapılırken, Rusya içindeki turlara yapılan zam yüzde 7.5 düzeyinde kaldı.

Tur sektörünün temsilcileri, döviz dalgalanmalarının her zaman müşterileri korkuttuğuna dikkat çektiler. "Roza Vetrov" şirketinden yapılan açıklamada, yaz sezonu boyunca iç turizme dönük satışlarda yüzde 40 artış beklenirken, artışın yüzde 20-25 dolayında kaldığı belirtildi.

MOSKOVA/DHA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Antalya'nın turizm kaybı yıllık 5 milyar doları geçecek

Ekonomi Haberleri