Belçika'da IŞİD'in bomba imalathanesi basıldı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Paris saldırganlarının bomba imalathanesi olarak kullandığı bir eve baskın düzenlendi. Baskında çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi.

[Karar]

IŞİD'in, Paris saldırılarını kullandığı bombaları Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan bir apartman dairesinde imal ettiği öğrenildi.

Reuters'in Belçika yargısına dayandırdığı habere göre bomba imalathanesi olarak kullanıldığı belirtilen dairede çok sayıda patlayıcı, el yapımı bomba kemeri ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

Sahte isimle kiralanmış

Dairenin gerçek olmayan bir isimle kiralandığı ifade edilirken, bu ismi kullanan kişinin Paris saldırılarıyla bağlantısı nedeniyle gözaltında olduğu duyuruldu.

Ulaşılan parmak izlerinden birinin ise henüz yakalanamayan Salah Abdeslam'a ait olduğu belirtildi. Bulguların Paris saldırılarının en azından bir kısmının Brüksel'de planlandığını gösterdiği aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris saldırganları Salah ve Brahim Abdeslam İnterpol ararken saldırıyı gerçekleştirdi

Dünya Haberleri