Belçika, Brüksel'de terör alarmı verdi

Belçika hükümeti, ülkede "her an" Paris saldırılarına benzer bir terör eylemi olabileceği gerekçesiyle başkent Brüksel'de terör tehdidini en yüksek seviye olan 4'üncü dereceye çıkardı. Kentte metrolar kapatıldı, asker sokağa indi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör alarmı verildi. Kentte "her an" bir terör tehdidi olabileceği istihbaratını alan yetkililer, güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı.

Belçika Tehdit Analiz Koordinasyon Merkezi'den yapılan açıklamada, "Son değerlendirmemiz üzerine, Merkez terör tehdidini Brüksel'de çok ciddi tehdit ifade eden en yüksek seviyeye olan 4'e çıkardı" denildi. Açıklamada ayrıca, vatandaşlara konserler, büyük spor müsabakaları, istasyonlar, havaalanları ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık mekanlardan uzak durmaları çağrısında bulunuldu. 


Brüksel'de asker sokağa indi.

Tüm metro seferleri iptal edildi

Önlemler çerçevesinde başkentte tüm metro seferleri iptal edilirken, bazı hatlardaki tramvay seferleri de durduruldu. Durumun her gün yeniden analiz edileceği ifade edilerek, halktan uyarılara dikkat etmeleri istendi. 

Brüksel dışındaki yerlerde ise terör tehdidi seviyesi 3'te kaldı. 

Paris saldırıları Belçika bağlantılı çıkmıştı

Belçika'da, Paris'teki terör saldırılarının ardından sık sık baskınlar gerçekleştirilmiş, 10'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan Hamza Attou and Muhammed Amri, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'a yardım etmekle suçlanırken, ismi açıklanmayan bir kişi hariç diğerleri serbest bırakılmıştı.  

Paris'teki saldırılara Belçikalı Salah Abdeslam ve kardeşi Brahim Abdeslam'ın da karıştığı tespit edilmişti. Brahim Abdeslam saldırılar sırasında üzerindeki bombayı patlatırken, Salah Abdeslam her yerde aranıyor. 

BRÜKSEL/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris katliamında ölümden kurtulan kadınlar yaşananları anlattı
Paris saldırısında aranan terörist Belçika'da yakalandı

Dünya Haberleri