Bekir Bozdağ: Fethullah Gülen Türkiye'de ifade vermeli

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in avukatanın "Gülen ifade vermek istiyor, ama ABD'de" şeklideki açıklamasını değerlendirid. Bozdağ, "Doğru olan Gülen'in Türkiye'de ifade vermesidir" dedi.

[Karar]

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, müvekkilinin "Taşhiyecilere kumpas" iddiasıyla açılan davada Amerika'dan ifade vermek istediğini açıklamıştı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili sorular soruya şu karşılığı verdi: 

"Kırmızı bültenle ilgili bize bilgiler ulaştı. Süreç devam ediyor. Türkiye istinabe konusuna gelince, karar verme yetkisi bize ait değil. Yargılamada yüz yüzelik ilkesi esastır. Fethullah Gülen'in kendisinin gelmesi daha doğru olur. Mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin sorduğu sorulara yüz yüze cevap vermesi doğru olur. Türkiye'ye gelip kendisine yöneltilen isnatlara sorulara cevap verir. Şu anda buna mani bir hal yok. Buyursun gelsin. Türkiye bir hukuk devleti burada hakkını arasın."

Kırmızı Bülten'ler Bakanlık'ta

Bozdağ, Türkiye'ye gelip ifade vermesi için önünde engel bulunmayan Gülen'le ilgili mahkemelerin verdiği Kırmızı Bülten kararlarının da Bakanlığa ulaştığını ve gerekenin yapılacağını belirtti. Bozdağ "Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığına göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına bunu iletecektir. Bu süreç devam ediyor" diye konuştu. 

Eren Erdem'e cevap: Hayal gücü yüksek

Bozdağ CHP Milletvekili Eren Erdem'in iddialarıyla ilgili ise şöyle konuştu:

"Eren Erdem'in açıklamalarını anlamakta zorlanıyorum. Kendi söyledikleriyle basına verdiği açıklamalar çelişiyor. Türkiye'nin silahları aktardığına yönelik ifadeleri var. Akıl sahibi herkesin anladığı açıktır. Sayın Erdem milletin aklıyla da alay ediyor.Diğer yanda 'İran'la Türkiye bir savaşa girse ben İran'ın yanında yer alırım' diyen bir milletvekili. Böyle bir milletvekiline biz ne söyleyeceğiz. Buna CHP'ye oy vermiş değerli vatandaşların itiraz etmesi lazım . Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu milletin parlamentosunda bulunan biriinin söyleyebileceği, milletin hazmedebileceği bir şey değildi. Bu konuda CHP şimdiye kadar bir şey söylemedi."

Savcıyla yanyana gelmedim

"Benimle ilgili güya Adana'da bir savcıyı aradığım ve soruşturmayı kapattırdığım, benden habersiz iş yapmayın dediğim şeklinde bir iftiara attı. Tabi ilgili baş savcı vekili böyle bir şey yok dedi. Savcılığa başvurdum Gazetelerde yer alan Birgün ve Cumhuriyet iftira atıyor. Adana Cumhuriyet Başsavcı vekili bu haberi yayınlayan tüm gazetelere tekzip uyarısını göndermiştir. Savcıyla yan yana bile gelmedim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gülen'in avukatı: Müvekkilim istinabe yoluyla ifadeye hazır

Güncel Haberleri