Basketbolun ‘kare as’ları Türkiye’de

Darüşşafaka Doğuş, dünyanın sayılı koçlarından David Blatt ile anlaştı. Efes de, takımlarını Dörtlü-Final’e çıkaran Georgios Bartzokas ve Velimir Perasovic ile görüşüyor. Bu iki takım da koçlarını resmen açıkladığında Avrupa Ligi’nde mücadele edecek dört Türk devini kıtanın en iyi antrenörleri çalıştırmış olacak.

[Karar]

HASAN ALPEREN DELİBAŞ

Türk basketbolu gelişimini tüm hızıyla sürdürüyor... Geçen sezon Fenerbahçe’nin THY Avrupa Ligi’nde final oynamasının, Galatasaray’ın ise EuroCup şampiyonu olmasının ardından gelecek sezonun da çalışmaları başladı. Yeni format ile oynanacak Avrupa Ligi’ne wildcard ile giden Darüşşafaka Doğuş, geçen sezon NBA Finali’nde mücadele eden Cleveland Cavaliers’in çalıştırıcısı olan David Blatt ile iki seneliğine anlaşmaya vardı.

Başarılı koç, ilk başta NBA takımlarından teklif gelmesini bekledi ancak herhangi bir girişim olmayınca Daçka’nın teklifini kabul etti. Bu anlaşmanın yanı sıra Süper Lig finalinde Fenerbahçe ile oynayacak Anadolu Efes de geçtiğimiz sene Lokomotiv Kuban’ı Dörtlü-Final’e çıkaran Georgios Bartzokas ile görüşüyor.

Lacivert-Beyazlıların Yunan antrenör ile anlaştığı, açıklamak için ise finallerin bitmesini beklediği öğrenildi. Yaşanan gelişmelerin ardından anlaşmaların sağlanması halinde Avrupa’nın en değerli olarak gösterilen dört koçu, Türkiye’de dört büyük ekibin başında olacak.

BÜYÜK HEYECAN OLACAK

Bilindiği üzere 8 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan Zeljko Obradovic Fenerbahçe’nin, üç kez Avrupa’da kupa kaldıran Ergin Ataman ise Galatasaray’in başarısı için mücadele ediyor.

David Blatt, Georgios Bartzokas, Ataman ve Obradovic’in olduğu bir ligde şampiyonun kim olacağı merak edilirken, Avrupa’da da bu isimlerin dev kulüplere zorluk yaşatması bekleniyor.

Gelecek sene ligden dört ekip, Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Türkiye, sadece yatırımlarla değil bu rakamla da kıtanın zirvesinde yer alacak.

PERASOVIC DE ADAYLAR ARASINDA

Anadolu Efes’in, Bartzokas’ın yanı sıra son olarak Final-Four’a yükselen Laboral Kutxa’yı çalıştıran Velimir Perasovic ile de görüştüğü iddia ediliyor. Gelen bilgilere göre Hırvat koç ile temasa geçen Lacivert-Beyazlılar, önümüzdeki günlerde girişimleri hızlandıracak. Perasovic’in de Efes’e sıcak baktığı biliniyor

'YERLİLERE YAZIK OLUYOR'

Karar gazetesi köşe yazarı Esat Yılmaer, David Blatt'in Darüşşafaka Doğuş'un transferini değerlendirdi:

"Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa’nın en görkemli ligi konumuna geldi. Avrupa’nın en değerli oyuncuları, en değerli koçları bizim ülkemizde görev yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıl da yine kıtanın en değerli hocalarından birisi Dusan Ivkovic Anadolu Efes’te görevdeydi. Şimdi David Blatt geldi. David Blatt, daha önce de Efes’e gelmiş ancak istenilen performansı gösterememişti. Benim fikrim deneyimli yabancı koçlar yerine yerli koçlar olmalı. Daçka’dan ayrılan Oktay Mahmuti de değerli koçlarından bir tanesi. Ataman da her zaman üst düzey olduğunu kanıtladı. Tabii ki değerli koçların olması dünya basınının alakasının daha iyi olmasına yol açıyor. Ancak yerli hoca olsa daha iyi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bu paralarla Afrika doyar!
NBA'de kralları kapan yaşadı!
Anadolu Efes Fenerbahçe'yi yendi ve kupaya tutundu

Spor Haberleri