Başbakanlık'tan özel harekat polislerine inceleme

Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medyada yayılan ve bir grup vatandaşın özel harekatçılar tarafından yere yatırıldığını gösteren görüntülerle ilgili inceleme talimatı verdi.

Bir grup özel harekatçı polisin vatandaşları yere yatırarak hakaretlerde bulunduğu görüntüler bugün sosyal medyada paylaşıldı. 5 Ağustos'ta çekildiği ileri sürülen görüntüler Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu harekete geçirdi. Türkiye 1990'lara mı dönüyor endişelerinin dile getirildiği bir dönemde görüntülerin servis edilmesi dikkat çekerken Başbakanlık harekete geçerek inceleme başlattı.

Başbakanlık'tan yapılan Açıklamada, "Başbakanımız terörle mücadele operasyonları çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi" ifadesi kullanıldı.

"Hukuk devleti kurallarından taviz verilmeyecek"

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, terörle mücadele operasyonları çerçevesinde, "bir grup vatandaşın yere yatırıldığı" bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesine üzerine, İçişleri Bakanlığına derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi.

Terörle mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde, taviz verilmeksizin sürdürülmesinin altını daha önce de defaatle çizen Başbakan Davutoğlu'nun, kanunsuz hiç bir uygulamaya izin verilmeyeceğine de vurgu yaptığı kaydedildi. Konuyla ilgili inceleme tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılacağı da bildirildi.

ANKARA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Terör örgütü eski günlere dönmek istiyor
O görüntüler, PKK'lılara operasyonun kaydı çıktı

Güncel Haberleri