Başbakan Davutoğlu'ndan öğrenci, asker ve polislere ekonomik müjdeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin Malatya mitinginde Cumhuriyet Bayramı Müjde paketini açıkladı. Davutoğlu öğrenci burslarının 330 TL'den 400 TL'ye çıkacağını ve GSS prim borçlarının silineceğini söyledi. Davutoğlu Müjde Paketi'nde asker, polis ve muhtarlara da maaş düzenlemeleri yapılacağının müjdesini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya'da düzenlenen mitingde Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi'ni açıkladı.

Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi

- Gençlerimizin, GSS borçlarının tümünü siliyoruz.
- Astsubayların emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz.
- Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkartıyoruz.
- Askeri öğrencilerin maaşları 2 katına çıkarılacak.
- 65 yaş maaşı alan yaşlılarımızın maaşında kesinti olmayacak.
- Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşları bin 300 liraya yükselecek.
- Şubat ayında 30 bin öğretmen atayacağız.
- Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını %25 arttırıyoruz.
- Polislerin maaşlar en az 240 ile 580 TL artacak.
- Üniversite öğrencilerimizin burslarını, Ocak ayından itibaren 330 liradan 400 liraya çıkarıyoruz.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

Malatya hepinize saygılarımı sunuyorum yasak ve tabuların egemen olduğu eski Türkiye'de kaybettiğimiz yürekli insanları rahmetle anıyorum.

Kurulduğu günden beri AK Parti'yi coşku ile sahiplenen Malatya'ya teşekkür ediyoruz. Coşku ile nice yıllara. Her zaman sahip çıktınınız Cumhurbaşkanlığı Seçiminde rekor oy verdiniz. Malatya yüzde 75 yakışmaz mı? Var mısın, altıda altı yapmaya var mısın? Ses gür alınlar ak. İlk günkü aşkla haydi bismillah demeye var mısınız? Memleket meselesi için diyoruz. Meselemiz memleket meselesi.

''Çelik irademiz olmasaydı Türkiye'yi dize getireceklerdi''

Türkiye artık kendi kararlarını kendisi veriyor sadece milletine bakıyor milleti ile yürüyor. Bu kadar yorucu günlerden geçiyoruz Malatya'ya geldiğimizde tekrar güç buluyoruz. Türkiye'nin sağlam iradesinden rahatsız olanlar var. Bizim çelik irademiz olmasaydı Türkiye'yi defalarca dize getireceklerdi. Bu partiyi kapatmak istediler. Bu ülkeyi bu hainlere yedirtmediniz. Hepsi dinleyecekler büyütüp beslediğiniz bu partiden hiç vazgeçmediniz. Sizlerin de desteği ile biz o eski Türkiye'yi yerin yedi kat altındadır. Kimsenin de oradan çıkarmasına izin vermeyeceğiz.

''Biri blok, biri hayır, biri de terör dedi''

Türkiye büyüyen her alanda şaha kalkan bir ülke oldu tüm partilere bir kez daha seslenmek istiyorum herkes milletin iradesine saygı duysun. 7 Haziran'da bunlar blok siyaseti ile ellerine kına yaktılar. AK Parti'yi Türkiye siyasetinden dışlamak mümkün mü? 7 Haziran'da millet uzlaşın dedi ben balkondan bu devleti hükümetsiz bırakmayacağımızı söyledim. Biz ilk andan son ana kadar milletin sözünün gereğini yapmak istedik. Birileri blok dedi, birileri hayır dedi bazıları da terör dedi biz ise sadece millet dedik. Şanlıurfa, Van'da her yerde bu nida vardı 'şehitler ölmez vatan bölünmez' Türkiye'nin her yerinde bu ses yankılanıyor. Yarın önce Ankara sonra Diyarbakır'da bayramı kutlayacağız kardeş kardeşe omuz omuza olacağız.

Partisinin Malatya mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu 7 Haziran sonrası muhalefet partilerinin duruşlarını eleştirdi.

''Açıklamazsanız namertsiniz''

Bizi bunlara muhtaç etmeyin yoruldum. Gideriz konuşuruz çantayı televizyonda açar sanki koalisyonu televizyondaki hanımla kuracak. Biz Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile devlet meselelerini onlarla konuştuk ve devlet mahremiyettir bu burada kalsın dedik. Çıktılar dediler ki açıklarsak Davutoğlu zor durumda kalır. Açıklamazsanız namertsiniz. Bunlar böyle, bizi bunlara bir daha muhatap etmeyin.

''Sorun varsa mutlaka çözüm de vardır''

Bu yürüyüşü devam ettirmek için tekrar yola çıkmaya hazırız. Selam inancımızda barış emektir. Biz Hakkâri, Edirne, Trabzon adına esselamünaleyküm diyoruz. bütün Afrika adına esselamünaleyküm diyoruz. 1 Kasım'da barış, istikrar güven için AK Parti demeye hazır mısınız? Türkiye'nin meseleleri çözümsüz değildir. Sorun varsa mutlaka çözüm de vardır.

''Hainlere haddini bildirmek için yanımızda mısınız?''

2 Kasım'da sonuç ne olursa olsun bu terör lanetinden kurtulacağız bir dakika bile duraksama yapmayacağız. O silahlar betonlara gömülünceye kadar son terörist ülkeyi terk edene kadar devam edeceğiz. Bu hainlere haddini bildirmek için yanımızda mısınız? Bu mesele memleket meselesi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının son bölümünde ekonomik vaatlerini art arda sıraladı. / FOTOĞRAFLAR:AA

Davutoğlu'ndan ekonomi müjdeleri:

Gençlerimizin, GSS borçlarının tümünü siliyoruz.
Astsubayların emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz.
Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkartıyoruz.
Askeri öğrencilerin maaşları 2 katına çıkarılacak.
65 yaş maaşı alan yaşlılarımızın maaşında kesinti olmayacak.
Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşları bin 300 liraya yükselecek.
Şubat ayında 30 bin öğretmen atayacağız.
Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını %25 arttırıyoruz.
Polislerin maaşlar en az 240 ile 580 TL artacak.
Üniversite öğrencilerimizin burslarını, Ocak ayından itibaren 330 liradan 400 liraya çıkarıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: Bahçeli'nin kendi tabanıyla iletişimi kopuk
Başbakan Davutoğlu'ndan Koza İpek Holding ve kayyum açıklaması

Güncel Haberleri