Bakana göre Rusya'nın anti-doping sistemini yeniden inşa etmesi için 3-4 yıla ihtiyacı var

Rusya'da son dönemde artan doping olayları üzerine devlet anti-doping girişimlerni hızlandırdı. Spor Bakanı Mutko'ya göre Rusya'nın anti-doping sistemini yeniden inşa etmesi için 3-4 yıla ihtiyacı var.

Rusya televizyonu R-Sport'a konuştuSpor Bakanı Vitaly Mutko, dopingin sıfırlanması için 3-4 yıl süre istedi. Sert tedbirler alınacağını söyleyen Mutko, spor federasyonlarının da bundan etkileneceğini ifade etti.


Rusya'da son yıllarda artan doping olaylarına son olarak Maria Sharapova'nın vakası eklendi. Rus raket bilmeden doping maddesi aldığını itiraf etti ve soruşturma süresince tenisten men edildi.


Rusya'da tenisin patronu Shamil Tarpischev, Sharapova'nın Rio Olimpiyatları'nda Rusya'yı temsil edeceğine inandıklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda Rus sporcunun doping kullandığı ortaya çıktı
Maria Sharapova'nın Avustralya Açık'taki doping testi pozitif çıktı

Spor Haberleri