Bahçeli'den MHP'lilere 'AK Parti ile koalisyon' fırçası!

Kırıkkale'de konuşan Bahçeli, "İçimizde o kadar AK Parti ile koalisyon yanlısı var ki şaşırıp kalıyorsunuz' dedi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale'de partisinin il başkanlığı tarafından Kırıkkale'de bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinin bütün siyasi partilere, adaylara ve Türk halkına hayırlı olmasını diledi.

Bahçeli, 1 Kasım'da yeniden seçime gidilmesinin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

"Kimse bunun üstünü örtmeye kalkmasın. Özellikle AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımın bu gerçeği görmelerinde yarar vardır. 7 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti, devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen, bir tarafta Cumhurbaşkanı, öbür tarafta Başbakan beraberce yalan üzerine yalan, iftira üzerine iftira, her gün yeni bir şeyler uydurmak suretiyle AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını sağlayacak gayretler ortaya koyacaksınız, devletin tüm imkanlarını seferber edeceksiniz, örtülü ödeneğin hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanı tarafından ne kadarının ne maksatla kullanıldığını kimseye söyleyemeyeceksiniz, tesislerin açılışına devam edeceksiniz, her gün insanları kaçak köşke davet ettireceksiniz..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlarla yaptığı toplantıları da eleştiren Bahçeli, "Bir de muhtarlar toplantısı usulü çıktı. Muhtarlar halkımızın seçtiği ilk yetkili şahsiyetlerdir. Muhtarlık önemli bir müessesedir, istismar edilemez" ifadesini kullandı.

"HDP'nin dışında alayıyla hükümet kurabiliriz"

"Birinci hayır azınlık hükümetine, ikinci hayır erken seçime, üçüncü hayır TBMM'de temsil edilen partilerin bir araya getirdiği seçim hükümetine" şeklinde konuşan Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

'Şaşırıp kalıyorsunuz!"

"7 Haziran seçimleri sonrasında 'AK Parti ile MHP koalisyon yapsa çok iyi olur. Bu kadar farklı düşünmemek lazım' diyenler oldu. Bizim içimizden o kadar AK Parti-MHP koalisyonu kurulmasından yana olanlar var ki şaşırıp kalıyorsunuz. 13 yıldır AK Parti'ye söylediklerimizin alayı unutulmuş, AK Parti sütten çıkmış kaşık, tertemiz, aklanmış, paklanmış. 'Biz bunlarla niye koalisyon yapmıyoruz?' diyor. Ne yapalım, Çözüm Süreci'ni yutalım mı? 17-25 Aralık'tan vaz mı geçelim? Sen hangi maksatla AK Parti ve MHP'nin koalisyon yapmasını istiyorsun? Önce gel bana onu bir anlat. MHP'nin herhangi bir partiyle, özellikle de AK Parti ile koalisyon kurmasının 4 şartı vardır. İlke ve ön şartı kabul ediyorsanız, koalisyona değil elimizi taşın altına gövdemizi dahi sokarız. Şartlarımızı kim kabul ederse HDP'nin dışında alayıyla hükümet kurabiliriz."

KIRIKKALE/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: Bahçeli'nin kendi tabanıyla iletişimi kopuk
Davutoğlu'ndan '3. seçim' ve '5. parti' açıklaması

Güncel Haberleri