AYM'nin kararı TBMM'de memnuniyetle karşılandı

AYM, Can Dündar ile Erdem Gül'ün, ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine kararı TBMM'de bulunan partililer tarafından memnuniyetle karşılandı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Karar, TBMM'de bulunan partililer tarafından memnuniyetle karşılandı. 

AK Partili Turan: Sevinçle karşıladık

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Sevinçle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Ancak hepinizin bildiği gibi mahkeme kararları üzerinden partimizin ve iktidarımızın itham edilmesini doğru bulmuyorum.

Bu yargının işidir. Yargı kendi içerisindeki sürecin de usulü gözden geçirmiş bu kararı vermiştir. Tekrar hayırlı olmasını ümit ediyorum"  dedi.

Kılıçdaroğlu: Tüm gazetecilere özgürlük diliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Anayasa Mahkemesi verdiği kararla "doğruları söylemek suç değildir" dedi. Can Dündar, Erdem Gül ve tüm gazetecilere özgürlük diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

AYM kararı verdi: İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Can Dündar ile Erdem Gül'ün tahliyesine hükmetti

Güncel Haberleri