Avrupa'da düzenlenen en kanlı terör eylemleri

14 Kasım günü Paris'te düzenlenen saldırılar, Avrupa'da terör tehdidini bir kez daha gündeme taşıdı. İşte Avrupa'da son 20 yılın en kanlı terör eylemleri...

Paris saldırıları Avrupa'daki ne ilk, ne de en büyük terör saldırısıydı...

25 Temmuz 1995'te Cezayir merkezli Silahlı İslami Grup tarafından Paris'te bulunan Saint-Michel metro istasyonuna düzenlenen bombalı saldırıda sekiz kişi öldü, 150'ye yakın kişi yaralandı. Bu eylem, o zaman için Fransa'da İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde düzenlenen en kanlı saldırıydı.

15 Ağustos 1998'de İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) militanlarınca Omagh'da şehir merkezine düzenlenen bombalı araç saldırısında 29 kişi hayatını kaybetti, 220 kişi yaralandı. Bu saldırı, İngiltere ile IRA arasında 40 yıl süren savaşın en kanlı eylemiydi.

En kanlı eylem Madrid'de

11 Mart 2004'te Madrid'de bulunan Atocha istasyonunda hareket etmek üzere olan bir yolcu treninde patlayan bombalar, 191 kişinin ölümüne neden oldu.

7 Temmuz 2005'te Londra metrosunda ve bir otobüste dört el-Kaide militanı tarafından gerçekleştirilen canlı bomba eylemlerinde 52 kişi öldü.

Breivik'in saldırısı hala hafızalarda

22 Temmuz 2011'de Norveçli İslam karşıtı aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in, Oslo şehrinde bir geçlik kampına yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu 77 kişi hayatını kaybetti.

11 Mart 2012'de Fransa'nın Toulouse şehrinde el-Kaide bağlantılı bir saldırgan, üç Yahudi çocuğu, bir Yahudi din adamı ve üç Fransız askerini öldürdü.

24 Mayıs 2014'te bir IŞİD militanı tarafından Brüksel'deki Yahudi Müzesi'ne Kalaşnikof tüfekle düzenlenen saldırıda dört kişi hayatını kaybetti.

7 Ocak 2015'te Paris'te Charlie Hebdo dergisinin ofisini basan üç silahlı IŞİD militanı, toplantı için ofiste bulunan 10 dergi çalışanı ile iki polis memurunu öldürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Avrupa’da terör tehdidi son 10 yılın en üst seviyesinde
Irak: IŞİD'in Fransa'ya saldıracağını biliyorduk

Dünya Haberleri