Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde iki altın iki gümüş madalya geldi

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan Yasmani Copello Escobar, 400 metre engellide altın madalya kazandı. 10 bin metrede ise Kemboi Arıkan birinci, Ali Kaya ikinci oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde erkekler 400 metre engelli finali yapıldı. Milli atlet Yasmani Copello Escobar, finalde elde ettiği 48.98'lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalya kazandı.

Yarışta İspanyol Sergio Fernandez 49.06'lık derecesiyle ikinci, İsviçreli Kariem Hussein ise 49.10'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

 10 BİNDE İKİ MADALYA

Erkekler 10 bin metre finalinde milli atletler Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk 2 sırayı elde etti. Polat Kemboi Arıkan 28.18.52'lik derecesiyle altın, Ali Kaya ise 28.21.42'lik derecesiyle gümüş madalyaya uzandı. Bu kategoride İspanyol Antonia Abadia ise 28.26.07 ile üçüncü sırada yer aldı.

GULİYEV GÜMÜŞ ALDI

Erkekler 200 metre finalinde 20.37'lik derecesiyle birinci olan Hollandalı atlet Churandy Martina'nın kulvar ihlali nedeniyle diskalifiye edilmesiyle yarışı 20.51'lik derecesiyle üçüncü sırada tamamlayan milli sporcu Ramil Guliyev, ikinci sıraya yükseldi ve gümüş madalya elde etti.

Martina'nın diskalifiye edilmesi sonrası 20.45'lik derecesiyle birinci sıraya çıkan İspanyol Bruno Hortelano, altın madalyanın yeni sahibi oldu. Yarışta, Büyük Britanyalı Danny Talbot da 20.56'lık dereceyle bronz madalya aldı.

Türkiye, böylece şampiyonanın üçüncü gününde 3 altın, ikişer gümüş ve bronz madalya kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yasemin Can 5 bin metrede Avrupa şampiyonu oldu
Millilerin Rio Olimpiyatları yolunda rakibi Fransa
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda madalya sayımız 3'e çıktı

Spor Haberleri