Kalp krizi sonucu 45 yaşında Hakk'a yürüyen kıymetli yazarımız Asım Gültekin için Üsküdar Yeni Valide Camii'nde ikindi vakti hatim duası yapıldı. Taziyelerin de sunulduğu programa Gültekin'in ailesi, dostları ve okurları katıldı.
Genç Dergi, YediHilal, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensupları Derneği ve Dünya Dergiler Birliği tarafından düzenlenen taziye programında, sevenleri Gültekin'i dualarla andı.
GÜLTEKİN'İN ACI HABERİ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
Karar yazarı Asım Gültekin, geçen hafta Çarşamba günü Yalova'daki evinde Hakk'a yürümüştüç Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gültekin'in acı haberi sevenlerini yasa boğmuştu.
Karar gazetesinin kuruluşundan beri etimoloji yazıları yazan Gültekin 1975'te Amasya Taşova'da doğdu. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL’de tamamladı. Kartal Anadolu İmam Hatip’te kültürel çalışmalara öncülük etti. Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Biat dergisini yılda bir sayı olarak 5 yıl çıkardı, Seher dergisini devam ettirdi.
Gültekin, Biat, Seher gibi 50’den fazla edebiyat dergisinin yayın hayatına başlamasına vesile oldu. Yörünge, Yediiklim, Yeni Şafak, Sağduyu, Milli Gazete, Vakit gazetesi ile Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar, Gerçek Hayat, Genç gibi birçok mecrada edebiyat yazıları yayımlayan Gültekin, son olarak eğitmenlik görevinin yanı sıra İz Yayıncılık'ta Rasim Özdenören kitaplarının editörlüğünü yürütüyordu.
SİRKECİ'DEKİ DERGİ FUARI'NIN MİMARI
Uzun süre Dünya Bizim kültür sanat sitesinin ve Cafcaf mizah dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürüten Gültekin, yüzlerce seminer, konferans ve toplantının da mimarı olarak tanınıyordu. Sirkeci Garı'nda gerçekleşen Dergi Fuarı'nın da mimarı olan Gültekin, yıllarca edebiyat dergilerinin bir çatı altında toplanması için büyük emekler verdi, TÜRDEB (Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği) başkanlığını yürüttü.
2008'de yılın öğretmeni seçilen yazarımız, TÜRDEB (Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği) Başkanıydı. Gültekin, Kültür sanat dünyasında sözlük ve seyahate olan ilgisiyle biliniyordu.