Arefe günü ne zaman? Arefe gününde neler yapılır?

Ramazan Bayramı 17 Temmuz Cuma günü başlıyor. Arefe günününde eklenmesiyle Ramazan Bayramı tatili ise 4 güne çıkartıldı. Peki, Arefe Günü ne zaman? Arefe gününde neler yapılır?Arefe günü yapılması gereken ibadetler nelerdir?

Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasıyla Ramazan Bayramı için hazırlıklar başladı. Ramazan bayramını tatile birleştirmek isteyenler merakla bu yıl Ramazan bayramı ne zaman, Ramazan bayramı resmi resmi tatili kaç gün olacak, sorularını sormaya başladı. Peki, Ramazan bayramı ne zaman ve Ramazan bayramı resmi tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı tatili uzatıldı.  Arefe günü olan perşembe günü tam gün tatil oldu. 2015 takvimine göre 17 Temmuz Cuma günü başlayıp 19 Temmuz Pazar günü bitecek. Yarım gün tatil olan Arefe günü tam gün tatil edildi. Böylelikle 16 Temmuz Perşembe günü de 3 günlük Bayram tatiline eklenmiş oldu. Peki,  Arefe Günü ne zaman? Arefe gününde neler yapılır?Arefe günü yapılması gereken ibadetler nelerdir?  

Arefe gününün önemi nedir?

Arefe Günü’nün İslam ’daki karşılığı kurban bayramından önceki gün olarak tanımlanıyor. Türkçede ise Arefe Günü, “herhangi bir dini bayramdan öncesi” olarak biliniyor. Genellikle bayrama hazırlık günü olarak geçirilen Arefe Günü, İslam dinine göre bayramı müjdeleyen gün olarak tanımlanıyor. 

Arefe gününde yapılması gereken ibadetler

Müslümanlar Ramazan Bayramı’nın öncesinde geçirilen Arefe Günü’nde oruç tutmaya devam ederler. Hz.Muhammed bugün için “En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır” şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve dua eşliğinde geçirmelidir.

Arefe gününde okunacak dualar

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre Arefe Günü için Hz.Muhammed şu duayı uygun görmüştür:

“Allah’tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir.”

Hz. Ali ise bugün için şu duanın okunmasını tavsiye etmiştir:

“Allah’ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Zât’ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah’ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zât’ın içindir. Allah’ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım.Allah’ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim.”

Ayrıca bugün içinde İhlas Suresi’nin sürekli okunması gerektiği de vurgulanıyor.
İhlas Suresi’nin Arapça okunuşu:

“Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.”

İhlas Suresi’nin Türkçe çevirisi:
“De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir). (O)Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ramazan bayramı namazı kaç rekattır ve nasıl kılınır?
Kadir gecesinin önemi nedir?
Kadir gecesinin önemi ve Kadir gecesinde yapılacak ibadetler nelerdir?

Ramazan Haberleri