Arda Turan'dan cezaevi kreşindeki çocuklara dev yardım

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içinde bulunan Adalet Anaokulunda eğitim alan çocukların yemek masraflarını, futbolcu Arda Turan'ın 1 yıldır karşıladığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Anaokulunda, tutuklu ve  hükümlülerin 2-6 yaş arasındaki 35 çocuğu eğitim alıyor. 

Cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların 0-6 yaşındaki çocukları  anneleriyle kalabilirken, 2-6 yaş arasındaki çocuklar da anaokulundan  yararlanabiliyor.  

En fazla 10 çocuğa bir öğretmenin eğitim verildiği anaokulunda, 2  sınıf, 2 oyun odası, uyku odası ve yemekhane yer alıyor.  

2 kadrolu okul öncesi öğretmenin görev yaptığı anaokulundan, cezaevi  personelinin çocukları da faydalanabiliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının desteğiyle faaliyet  gösteren anaokulunun yiyecek masraflarının 1 yıldır, Barcelonalı futbolcu Arda  Turan tarafından karşılandığı öğrenildi.  

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 225'i yabancı uyruklu  toplam 881 tutuklu ve hükümlü kadın kalıyor. 

İSTANBUL / AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Arda Turan: Hamza Hamzaoğlu'nun gidişine yorum yapamam
Arda Turan: Abdest almadan maça çıkmam
Arda Turan: İnşallah Messi'yi Türkiye'ye getiririz

Spor Haberleri