Apple’a 20 milyon fark attı!

Spotify yakın zamanda en büyük rakibi olacak Apple Music’in gözünü korkutmak için bazı rakamlar yayınladı. Her ay 20 milyon kullanıcı servise para ödüyor.

Beats Music’i bünyesine katarak Spotify karşısına çıkacak şekilde revize eden iPhone üreticisi, önceki gün WWDC etkinliğinde Apple Music servisini resmen tanıttı. Bu servisi diğerlerinden ayıran en önemli nokta, üç aylık deneme sürümü haricinde bir ücretsiz üyelik seçeneği bulunmaması.

Spotify ise yeni rakibinden hiç de endişe etmişe benzemiyor. Yeni bir blog yazısı yayınlayan online müzik yayıncısı, toplamda 75 milyonu aşkın abonesi olduğunu duyurdu. Üstelik bu kitlenin 20 milyona yakını her ay üyelik için ücret ödüyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 87 oranında üye artışı gördüğünü açıklayan Spotify, ücretsiz üyelik seçeneklerine karşın kullanıcıların paralı aboneliklerin bir yılda iki katına çıktığını açıkladı.

Müzik servisinin en çok eleştiri aldığı yönlerden biri olan, sanatçılara ve kayıt şirketlerine yeterli paranın ödenmemesi hususuna da açıklama getiren Spotify, bugüne kadar 3 milyar dolardan fazla telif bedeli ödediklerini duyurdu. Sadece bu yılın ilk üç ayında ise 300 milyon dolarlık telif ödendi. Bakalım aylık 10 dolarlık tek tarife modeliyle Apple Music, Spotify karşısında nasıl bir başarı sergileyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Apple bombayı patlattı

Teknoloji Haberleri