Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı bu akşam tanıtıyor - Son dakika haberleri

Tüm dünya nefesini tuttu, bu akşam Apple'ın görücüye çıkaracağı yeni modeli iPhone 7'yi bekliyor. Tim Cook, App Store'da indirilen uygulama sayısının 140 milyar'ı geçtiğini açıkladı. İşte yaşananlar...

Apple'ın merkezinin bulunduğu San Fracisco'da gerçekleştirilecek olan iPhone 7 lansmanının akşam saat 20.00 gibi başlaması bekleniyor.

iPHONE 7 TANITIMI CANLI YAYIN

iPHONE 7 TANITIMI CANLI ANLATIM

iPhone 7 ve 7 Plus ön siparişleri 9 Eylül’de, sevkiyatsa 16 Eylül’de başlıyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın hafızaları ikiye katlanarak 32 GB, 128 GB ve 256 GB olarak satışa sunulacak.

Yeni iPhone 7 649 dolar, iPhone 7 Plus ise 749 dolardan başlayacak fiyatlarla satışa sunulacak.

9 Eylül’de ön siparişe çıkacak olan yeni iPhone’lar 16 Eylül’den itibaren servis edilmeye başlanacak. Türkiye ne yazık ki ilk iki liste arasında da değil. Tahminen Ekim ortasında yeni iPhone’lar ülkemizde satışa sunulacak.

AirPod’ların fiyatları da belli oldu. Apple’ın yeni kablosuz kulaklıkları Ekim ayından itibaren 159 dolardan satışa sunulacak.

AirPods’ın 5 saat şarj ömrü var, özel tasarım kutusunda şarj oluyor.

Apple, AirPods’ı tanıttı. Apple W1 adında yeni bir chip, infrared, dokunmaya duyarlılık gibi çok sayıda özelliği kullanıyor AirPods’da

Apple beklendiği gibi kulaklık girişini kaldırdı ve yerine Lightning girişinden bağlanan kulaklıklar getirdi.

Yeni iPhone 7’lere stereo speaker geldi.

iPhone 7, iPhone 6S'e göre 2 saat daha fazla batarya ömrüne sahip.

iPhone 7 Plus, iPhone 6S Plus'a göre 1 saat daha fazla batarya ömrüne sahip.

Cihaz hangi kamerayı kullanacağına kendisi karar veriyor. Kullanıcının yapması gereken çekim sırasında ne kadar zoom’lamak istediğine karar vermek. Yeni optik zoom özelliği sayesinde profesyonel fotoğraf makinelerine epey yaklaşmış.

Phone 7 Plus’ın iki arka kamerasından biri geniş açı, diğer telefoto lensi görevi görüyor.

Kamera 25 milisaniyede odaklama yapabiliyor.

iPhone 7’nın arka kamerası tek kameradan oluşuyor. iPhone 7 Plus’ın ise arka kamerası iki tane olacak.

Gri, Altın rengi ve Altın pembe renkleriyle geliyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya ve toza dayanıklı

Tim Cook: Şu ana kadar yaptığımız en iyi iPhone: Karşınızda iPhone 7!

Tim Cook yeniden sahnede ve yeni iPhone’u anlatmaya başlıyor. Apple toplamda 1 milyar iPhone satmayı başarmış. Tim Cook, iOS 10’u en büyük geliştirmeleri olarak niteledi.

Apple Watch 2, 369 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Apple Watch 2’nin su geçirmezliğinin sırrı yeni tasarlanan hoparlöründe. Su geçirmez özellik sayesinde yüzme, fitness kategorisine eklendi. Kalori hesabının inceliklerini duyduk. Apple Watch seri 2, yeni işlemcisi yüzde 50 hızlı, GPU’su 2 kat performansa sahip. Yeni nesil görüntü teknolojisiyle ekran 2 kat daha parlak.

Yeni Apple Watch seri 2 olarak duyuruldu. 

Pokemon Go, Apple Watch'a geliyor.

Her şeyin birbirine bağlı olduğu günümüzde ofis dosyaları üzerinde birden fazla kişinin aynı anda çalışması seçeneği olmazsa olmazlar arasında. Apple iWork yeni güncellemesi ile aynı dosya üzerinde birden fazla kişinin aynı anda çalışabilmesine olanak veriyor.

Apple eğitim alanı için geliştirilen ConnectED programını tanıtıyor.

Super Mario multiplayer olarak oynanabiliyor. Bu durumda dünyanın farklı bölgelerinden oyuncularla, daha fazla puan toplayıp, 'mantar krallığınızı' büyütmek için yarışıyorsunuz. Oyunun 2016 yılı içerisinde yayınlanacağı belirtiliyor.  

App Store’daki en önemli kategorilerin başında oyunlar geliyor. Super Mario artık App Store'da!

App Store'dan indirilen uygulama sayısı 140 milyarı geçti. Bu, yıllık bazda yüzde Temmuz-Ağustos dönemi için 106 büyüme demek.

Cook, açılışı Apple Music ile yaptı. Apple Music’in bugün 17 milyon abonesi var.

Etkinlik Tim Cook ve James Cordon’ın birlikte göründüğü bir video ile başladı.

Apple'ın etkinliği başlamak üzere. Saat 20.00'ye yaklaşırken, gelen yüzlerce gazeteci etkinlik alanına giriş yaptı bile.

APPLE BU AKŞAM NE TANITACAK?

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Apple'ın akıllı telefon modeli bugün ABD'nin San Francisco şehrinde tanıtılıyor. Etkinlikte Apple'ın iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch 2 ve tamamen kablosuz kulaklığını tanıtması bekleniyor.

APPLE'IN ONLINE MAĞAZASI YİNE KAPANDI

Apple lansmanları öncesinde bir klasik haline gelen gelişme yine yaşandı. iPhone 7 için gerçekleşecek etkinlik öncesinde de Apple Store Online mağazası belli bir süreliğine kapandı. Etkinlikte tanıtılacak yeni ürünler için güncellenen online mağaza bu akşam yeniden hizmete girecek.

iPHONE 7'DE YENİ SÜRPRİZLER GELEBİLİR

Bu akşam tanıtımı yapılacak olan iPhone 7'de tüketiciler için birçok sürprizinin yer alması bekleniyor. Yeni modelde, 3,5 milimetrelik kulaklık çıkışının iptal edilerek kablosuz teknolojiye geçilip geçilmeyeceği, profesyonel fotoğrafçıların kullandığı lensler (3 boyutlu ve SLR lensler) ve su geçirmezlik özelliği bulunup bulunmayacağı, en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Uzmanlar, iPhone 7'nin piyasada deprem yaratacak çapta büyük yeniliklerle gelmesini beklemezken, standartları belirleyen bir model olacağını ifade ediyor.

SUYA DAYANIKLILIK

İddialar, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin tıpkı Sony ve Samsung markalarında olduğu gibi suya dayanıklı olacağını gösteriyor. iPhone 6s modelinin donanımında özel bir kaplama malzemesi kullanan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin suya dayanıklılığını artırmıştı .Yeni modelde tam anlamıyla bir dayanıklılık bekleniyor. IP sertifikasıyla bu dayanıklılığın belgelendirilmesi de beklentiler arasında.

ÇİFT KAMERA GELİYOR

Çift kamera söylentilerini daha önce gündeme taşımıştık. iPhone 7 Plus modelinde yer alacak olan çift kamera tek değişiklik olmayacak. Yeni iPhone modelleri 4K çözünürlükte 60 kare/saniye hızında video kaydı yapabilecek. Depolama alanının artışındaki etkenlerden biri de bu. Baz modelin 32 GB, en üst versiyonun ise 256 GB olması bekleniyor. Böylelikle 4K videolara daha fazla yer açılacak.

APPLE İÇİN ZORLU BİR YIL

Şirket, iPhone 6 ve iPhone 6S modellerini tanıttığı geçen yılki etkinlikten sonra, telefonlarda şifreleme sistemini açmasını isteyen FBI ile mahkemelik oldu, en büyük pazarlarından Çin'de satışları düştü. Son olarak da AB Komisyonu, vergi kaçırdığı iddiasıyla şirketin 13 milyar avro ödemesine karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Türkiye'den Apple'a davet: Vergi teşviki sağlarız - Son dakika haberleri

Teknoloji Haberleri