Apple daha iyi koruyacak

Mobil cihazlarındaki güvenlik kilidinde dört haneli parolalar kullanan Apple, gelişen teknolojiyle birlikte temel güvenlikte de iyileştirmeler yapıyor.

Apple mobil cihazlarını daha güvenli hale getirebilmek için en temel güvenlik yöntemi olan telefon kilidinin tahminini zorlaştırıyor. WWDC’de sunumu yapılan güvenlik özelliklerinden en göze çarpanı ise, iPhone ve iPad’de kullanılan telefon kilidi için parolayı dört basamaktan altı basamağa çıkarmak olacak.

Sonbahar döneminde yayınlanacak olan iOS 9’un temel özellikleri arasında yer alacak bu gelişmiş şifreleme sayesinde parola olasılığı 10 binden 1 milyona çıkıyor. Özelliğin tam olarak hangi cihazlarda kullanılacağı açıklanmamış olsa da, iPhone 4S ve iPad 2 sonrası tüm modellerin iOS 9 güncellemesini alacağı biliniyor.

Öte yandan TouchID kullanarak parmak iziyle giriş yapanlar için herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Zaten Apple’ın da hedefi parmak izi sensörü bulunmayan cihazlarda temel güvenliği artırmaktı. iPhone üretici mobil cihazlarını iOS 9 ile birlikte hızlandırmayı ve pil ömürlerini artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

iOS 9 akıllı Siri ile geliyor

Teknoloji Haberleri