AÖF sınavlarına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. Öğrenciler ise en çok AÖF sınav giriş belgesini ve AÖF çıkmış soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. Siz de haberimizde yer alan bilgilerden ve linkten yararlanarak çıkmış soruları çözebilir sınavlara en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz. AÖF sınavı için kısa bir süre kaldı, sınav yerleri için araştırmalar başladı. Bir yandan AÖF çıkmış sorularını çözerek hazırlıklarını sürdüren öğrenciler bir yandan da sınav yerleri için Anadolu Üniversitesi'nin resmi sayfasını ziyaret ediyor. İşte AÖF çıkmış sorular ve AÖF Ekonomi, siyaset, kamu yönetimi çıkmış soruları hakkında bazı detaylar...
SINAVA GİRERKEN GEREKLİ BELGELERİN LİSTESİ
Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi, Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.
SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN...
AÖF ÇIKMIŞ SORULAR
AÖF sınav soruları ve cevaplarını sizler için hazırladık. Öğrenciler sınav öncesinde çıkmış soruları inceleyebilecekler. İşte 2017 yılı dahil AÖF çıkmış soruları
AÖF ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN...
Yukarıdaki linke tıklayarak AÖF önceki sınavlarda çıkmış soruları görebilir ve sınav hazırlıklarınızda çıkmış sorulardan faydalanabilirsiniz.
HARF NOTLARI
2017-2018 öğretim yılı itibariyle, AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir. Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.
SINAVIN UYGULANMASI
Öğrenci, Öğrenci Otomasyonundan aldığı Klavye Öğretimi Sınav Giriş Belgesi ve sınavda geçerli olacak bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet ve geçerli pasaport) ile BAUM tarafından belirlenmiş olan sınav gün ve saatinde sınav ataması yapılan AÖF Bürosuna giderek sınavını olur. Sınavı tamamlanan öğrenci, sınava girdiğine dair “sınav yoklama listesini” imzalayarak AÖF Bürosundan ayrılır. Sınav, büro personelinden oluşan sınav görevlilerinin denetim ve gözetimi altında yapılır.Sınav, büro otomasyon sistemi üzerinden yapılır ve öğrencinin sınav sırasında yazdığı metin direkt olarak klavye öğretimi sınav programına kaydedilir. Teknik ve fiziki aksaklıklar dışında sınav tekrarı yapılması mümkün değildir.Öğrenci, sınava başlamadan önce sınava ilişkin kuralların tümünü okuyup anladığını onayladıktan sonra sınava başlayabilir.
DERS GEÇME SİSTEMİ
Yıllık programlarda okuyan öğrenciler için ders geçme sistemi şöyledir:
- AÖF sınavlarında değerlendirme yüz (100) tam not üzerinden yapılır. Her ders için başarı notu; ara sınavı notunun % 30’ u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70’ i toplanarak bulunur.
- Bir dersten başarılı sayılabilmek için yukarıdaki değerlendirmeye göre bulunan başarı notunun en az elli (50) olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır.
- Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte ve bu sınavlardaki başarı notu hesabı da yukarıdaki gibi yapılmaktadır.
- Ara sınava girememiş öğrenciler; yıl sonu sınavından veya bütünleme sınavından % 70’i elli (50) ve yukarısı olan bir not aldıkları takdirde başarılı sayılırlar.
- Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçları duyuruluncaya kadar hiç bir surette açıklanmaz.
- Duyurulan sınav sonuçları kesin olup, itiraz edilemez. Sınav evrakı iki yıl saklanır.
- Bulunduğu sınıfta en çok 2 dersten başarısız olan öğrencilere bir üst sınıfın dersleri verilir. 3 ve daha fazla dersten başarısız olan öğrenciler, aynı sınıfta başarısız oldukları dersleri tekrar ederler ve bu derslerin sınavına girerler. Bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
Merak ettiğiniz AÖF çıkmış sorulara ulaşabilir konu hakkında detayları bulabilirsiniz. Öğrenciler merakla AÖF siyaset çıkmış soruları, Ekonomi çıkmış soruları ve kamu yönetimi çıkmış sorularını aramaya başladı. Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren öğrencilerin ter döktüğü AÖF final sınavları gerçekleştiriliyor ve sınavdan çıkan öğrenciler tarafından AÖF soru ve cevapları bekliyor. Siz de haberimizde yer alan bilgilerden merak ettiğiniz çıkmış sorulara ulaşabilir konu hakkında detayları takip edebilirsiniz.