AÖF 2016 Geçme notu kaç? 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? | Yeni

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016-2017 sınav tarihleri açıklandı. Peki AÖF geçme notu kaç? Açıköğretim Fakültesi'nde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Milyonlarca açık öğretim fakültesi öğrencisinin heyecanla beklediği AÖF sınav tarihleri ve AÖF geçme notu haber ve ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte AÖF geçme notu ve AÖF not hesaplaması

Milyonlarca açıköğretim öğrencisinin beklediği 2016 AÖF Sınav tarihleri resmi internet sitesinde açıklandı. Peki AÖF geçme notu kaç? Açıköğretim Fakültesi öğrencisinin bir dönem için kaç puan toplaması gerekiyor? AÖF geçme notu ve not hesaplama ile ilgili tüm soru ve bilgiler haberimizde.

26 - 27 Kasım tarihlerinde yapılan AÖF ara sınavının sonuçları açıklandı. Milyonlarca AÖF öğrencisinin heyecanla beklediği sonuçları sonrasında 'AÖF geçme notu kaç?' sorusu soruluyor. Peki, Açıköğretim Fakültesi geçme notu kaç? AÖF puanı nasıl hesaplanır? İşte AÖF not ortalaması ve AÖF 2016 geçme notu ile ilgili tüm merak ettikleriniz.

Bu yıl uygulamaya konan yeni sınav kurallarından dolayı Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için birçok soru ortaya çıktı. AÖF sınavlarında dört yanlış bir doğuruyu götürüyor mu? Alınan karar doğrultusunda AÖF sınavlarından bu yıl uygulanmaya başlayan kural uyarınca, dört yanlış bir doğuruyu götürdü. Bundan dolayı AÖF öğrencileri puanlarının bazıları beklenenden düşük geldi. 

AÖF PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

Peki AÖF ortalaması nasıl hesaplanır ve hangi şartlar gözönünde bulundurulmalıdır? AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

AÖF'TEN NASIL MEZUN OLUNUR? 

Bahar döneminde şartlı geçilen dersten geçebilmek için ne yapılması gerekiyor?  Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;
1- FF dersinin olmaması,
2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır. 

 


AÖF'TE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK? 

AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor bir yıl içerisinde. İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor.  Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Yani bundan sonrası için AÖF'te sınav takvimi senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

AÖF'TEN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

AÖF sınava girecek öğrencilere bazı önemli hatırlatmalarda bulunuyor. Sınava girilecek olan binanın bir gün öncesinden gidip görüşmesi gerekiyor uyarısında bulunan AÖF, sınav giriş belgesi ve güncel fotoğraf bulunan kimlik kartının da öğrencilerin yanında bulunması konsunda sıkı uyarıda bulunuyor. 

Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir. Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun. Bilindiği üzere sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz. Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

SINAV MERKEZİ TERCİHLERİ İÇİN SON TARİHLER

Güz Dönemi Ara sınav türünde 20 Ekim 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonunda 29 Kasım 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara döenmde 28 Şubat 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonunda 18 Nisan 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016-2017 sınav tarihleri açıklandı. Peki AÖF geçme notu kaç? Açıköğretim Fakültesi'nde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Milyonlarca açık öğretim fakültesi öğrencisinin heyecanla beklediği AÖF sınav tarihleri ve AÖF geçme notu haber ve ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte AÖF geçme notu ve AÖF not hesaplaması.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

AÖF'te 3 ders sınavı müjdesi! Açık öğretim'de 3 dersten kalan mezun olabilir mi? | AÖF haberleri

Güncel Haberleri