Ankara'da Cumhuriyet Bayramı Törenleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Ankara'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Kültür Merkezi'nde törenlerle düzenlendi. Bu yılki törenlerde ilk defa tank ve top gibi askeri ağırlıklı geçit törenlerinden uzak durulması dikkat çekti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 92'nci yıl dönümü kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl ilklere de sahne oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl ilk kez yapılacak uygulamalarla daha sivil ve renkli görüntüler izlendi.



Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de kutlamaları kabul etti. AKM'ye gelen Erdoğan protokoldaki yerini aldı ve önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı.
Erodoğan'ın konuşmasından satırbaşları;


Aziz milletim, değerli vatandaşlarım, sevgili gençler. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıldönümünü hep birlikte sevinçle coşkuyla yaşıyoruz. Millet olarak gerçekten çok zor şartlarda kurduğumuz Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadeleler ediyoruz. Bölgesinin en önemli ülkesi parlayan yıldızı haline geldik.Tüm mağdurların mazlumları umudu haline geldi. Birlik ve kardeşlik için verdiğimiz mücadelen rahatsız olanlar her dönemler karşımıza engeller çıkarmıştır.


Şartlar ne olursa olsun, tarihe geçen bir istiklal mücadelesiyle kurduğumuz, cumhuriyetle taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için belirlediğimiz 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. 78 milyon olarak ortak geçmişimizden aldığımız güçle ortak geleceğimize yürümeye devam edeceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında bütünleştiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur.

Cumhuriyetimizin 92.yıldönümünün işte bu anlayışla birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş savaşımızın kazanılmasında, cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor her birini rahmetle yad ediyorum. Bu duygularla bir kez daha Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun diyor sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

AKM töreninde top ve tank yok...

Atatürk Kültür Merkezi tören alanında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programında bu yıl bir çok değişiklik yapıldı. Daha çok sivil çizgideki etkinliklerle gerçekleştirilecek törende, asker bu yıl ilk kez tank, top, uçak gibi araçlarla değil personel açısından çok daha güçlü ve kalabalık bir şekilde temsil edildi. 

Tören programındaki bir diğer değişiklik ise geçmiş yıllarda çeşitli gösteriler gerçekleştiren öğrencilerin yerini profesyonel ekiplerin almasıyla gerçekleşti. Halk oyunları gösterileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Bale sanatçıları tarafından sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Beştepe'de ilk 29 Ekim Resepsiyonu coşkusu

Güncel Haberleri