Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ise yaptığı açıklamasında" KHK’lar ile paramiliter güçler oluşturulacağını belirtti. Canduran açıklamasında “Yürürlüğe giren son iki KHK ile 135 kanun maddesi, değiştirildi. Savunma daha da kısıtlandı. Tek tik kıyafet ile masumiyet karinesi kısıtlandı. Yüzlerce kişi görevinden atıldı, onlarca dernek ve vakıf kapatıldı. Ne yazık ki paramiliter güçler oluşturmak için ön açıldı. Ülke, OHAL uygulanan rejim haline gelmiştir. Anayasa Mahkemesi sadece adı olan bir mahkemedir. Son iki KHK hukuk tabutuna çakılan son iki çividir” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise "696 sayılı OHAL KHK'sı diyor ki; 15 Temmuz'un devamı niteliğinde olan eylemleri bastırmak için güç kullanan sivillerin ceza ve tazminat sorumluluğu yoktur. Çok ama çok tehlikeli" dedi.İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen Cumhuriyet Gazetesi davası öncesi Çağlayan Meydanı’nda açıklama yapan İstanbul ve Ankara Barosu Başkanları dün çıkan 695. ve 696 sayılı KHK’ları eleştirdi.
"YÜKÜMÜZ DAHA AĞIR"
Basın açıklamasında konuşma yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu şunları söyledi: “KHK ile getirilen en vahim düzenleme ‘resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına ve resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın’ darbe teşebbüsü ve terör eylemlerinin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler için getirilen cezasızlıktır. Biz demokrasi özlemimizi hukuku temel kılarak ararken, dün 695. ve 696 sayılı KHK’lar ile getirilen bu yeni düzenlemeler, işimizi daha da güçleştirdi. Kısaca dünden bu yana yükümüz daha da ağır” dedi.