Ankara Üniversitesi 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler | 2020 Ankara Üniversitesi başarı sıralaması

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren 2020 sınav sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Ankara üniversite ile ilgilenen adaylar Ankara Üniversitesi 2 yıllık bölümler ve 2020 Ankara Üniversitesi başarı sıralamasını araştırıyor. Burada okumanın hayalini kuran adaylar 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri merak ediyor.

YKS sınavının açıklanmasının ardından tercih zamanı beklenmeye başlandı. Üniversite okumak isteyen adaylar bir yandan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki Ankara Üniversitesi 2 yıllık bölümler ve 2020 Ankara Üniversitesi başarı sıralaması açıklandı mı?

2 VE 4 YILLIK BÖLÜMLER

Ülkemizin hatrı sayılır üniversitelerinden Ankara Üniversitesi'nde önlisans ve lisans bölümleri bulunuyor. Adaylar ise kendilerini ilgilendiren 2 ve 4 yıllık bölümlerin yanı sıra taban puanları ve başarı sıralamasına göre tercihlerini yapabiliyor.

Ankara Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2020 yılı tercih kılavuzunu açıkladı. Böylece Ankara Üniversitesi bölümleri, taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı.

Geçtiğimiz yıllarda Yüksek Öğretim Kurulu, üniversite tercihi yapacak adayların daha bilinçli tercih yapmaları adına YÖK ATLAS tercih programını hizmete sokmuştu. YÖK Atlas üzerinden istediğiniz üniversite ve bölümü yaparak araştırma yapabilirsiniz. YÖK Atlas içerisinde üniversitelerin geçmiş yıllara ait lisans ve önlisans programlarının taban puanlarıyla ilgili bilgiler yer almakta.

Tercihler 6-14 Ağustos tarihlerinde alınacak.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2 VE 4 YILLIK BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ

Cumhuriyet tarihini ve misyonunu milletiyle bütünleşmiş ve özdeşleştirmiş bir eğitim kurumu olan Ankara Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, salt bir yönetim biçimini değiştirmenin çok ötesinde, çağdaş demokratik değerlere, çağdaş bilime ve kurumlara dayalı büyük bir toplumsal dönüşüm sistemi olduğu gibi; Ankara Üniversitesinin açılışı da, bilinen üniversite amaçlarının yanında, özel bir misyonun somutlaşmasını ifade eder.

Atatürk ilke ve inkılâplarının dayanaklarını yaratmak, bu ilke ve inkılâpları yurdun çoğunda kökleştirmek, yaymak ve çağdaşlığın, bilimin ve aydınlığın ifadesi olan bu değerlerin yılmaz savunuculuğunu yapmak üzere, temeli bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmış bir üniversitedir.

Genç Cumhuriyetin yüksek öğretim alanındaki ilk ve çarpıcı icraatları; laik ve demokratik Cumhuriyetin yeni hukuk düzenini yapılacak hukukçuları yetiştirmek adına 1925 yılında kurulan Hukuk Mektebini, Türk çiftçisine hizmet etmek üzere 1933 yılında öğretime başlayan Yüksek Ziraat Enstitüsünü, zengin Anadolu kültürünü araştırmak ve Türkiye’nin dünya ile dil ve kültür köprüsünü kurmak vesilesiyle 1935 yılında açılan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesini, 1859 yılından bu yana Mektebi Mülkiye ismiyle üst düzey kamu yöneticileri yetiştiren ve 1936 yılında başkent Ankara’ya taşınan Atatürk’ün özel emir ve ilgileri ile kurulan Siyasal Bilgiler Okulunu açmak olmuştur. Bunlara, hazırlıkları Atatürk tarafından başlatılan fakat kuruluşu II. Dünya Savaşı sebebiyle 1940’lı yılların başına kalan Tıp ve Fen Fakültelerini de dahil etmek gerekir. Her biri Türkiye Cumhuriyetinin imarında önemli görevler alan Dil ve Tarih-Coğrafya, Hukuk, Fen ve Tıp Fakülteleriyle 1946’da resmen kurulan üniversitenin gelişme kronolojisi şu şekilde:

1948 yılında Yüksek Ziraat Enstitüsünün Ziraat ve Veteriner Fakülteleri, Üniversite bünyesine alındı.
1949 yılında İlahiyat Fakültesi kuruldu.
1936 yılında kurulan Siyasal Bilgiler Okulu 1950 yılında Fakülte ismini aldı.
1960 yılında Eczacılık Fakültesi kuruldu.
1963 yılında kurulan Diş Hekimliği Yüksek okulu, 1977 yılında Diş Hekimliği Fakültesi ismini aldı.
1965 yılında Eğitim Bilimleri Fakültesi kuruldu.
1965 yılında şimdiki ismiyle İletişim Fakültesi olan Basın Yayın Yüksekokulu kuruldu.
2001'de Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi bünyesinden ayrılarak kuruldu.
1996’da eğitim-öğretime başlayan Sağlık Eğitim Fakültesi 2007’de Sağlık Bilimleri Fakültesi ismini aldı.
1993’te eğitim-öğretime başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2013’te Spor Bilimleri Fakültesi ismini aldı.
2014’te Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu.
1996’da resmi olarak kurulan ancak faaliyete geçmeyen Güzel Sanatlar Fakültesi 2015’te üniversitenin 17. Fakültesi olarak aktif hale geldi.
2017’de Hemşirelik Fakültesi iki bölümlü (Ebelik ve Hemşirelik) kuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri