Ankara saldırısında bomba yüklü araç patlamadan 2 dakika önce görüntülendi

29 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısında fail Abdulbaki Sömer'in bomba yüklü aracın olayın gerçekleştiği Merasim Sokak'a girdiği anı gösteren görüntü ortaya çıktı.

Ankara'da Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik intihar saldırısında kullanılan bomba yüklü aracın, patlamadan 2 dakika önce anayolda sinyal verip dönüyor. 2 servis aracına yaklaşan araç bir anda alev topuna dönüyor.

Soruşturma kapsamında intihar bombacısı Abdulbaki Sömer ile ilgili de çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Sömer’in, Diyarbakır Lice kırsalında PKK’lılarla görüştükten sonra Ankara’ya geldiği, patlamaya giderken üzerinde tabanca taşıdığı da öğrenildi.

20 dakikalık kanlı yolculuk

Hürriyet'te yer alan habere göre, Sömer’in patlama günü saat 16.00 sıralarında bombalı araçla Ballıkuyumcu Köyü’nde kaldığı inşaat halindeki villadan çıktığı tespit edildi. Aracın, bir sonraki görüntüsüne saat 18.00 sıralarında Eskişehir yoluna girerken ulaşılıyor. Trafiğin her saat yoğunluk gösterdiği Eskişehir yolundan Kızılay merkezine doğru ilerleyen Sömer, patlamanın meydana geldiği Merasim sokağa yarım saat içinde ulaşıyor.

Sömer, saat 18.29’da bomba yüklü araçla patlamadan 2 dakika önce sinyal vererek saldırının yapıldığı Merasim Sokağa giriyor. Park yasağı bulunan sokakta 2 servis aracına doğru yönelen Sömer’in kullandığı bombalı araç saat tam 18.31’de patlıyor. Gökyüzü kızıl renge bürünürken patlamanın sesi Ankara’da birçok noktasından duyuluyor. 29 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın olduğu Merasim Sokağa birkaç dakika sonra itfaiye araçları, ambulanslar ve polis ekipleri ulaşıyor.

Diyarbakır Lice'den gelmiş

Abdulbaki Sömer’in saldırıdan 42 gün önce Diyarbakır Lice’den Ankara’ya başka bir araç ile geldiği, AŞTİ’de geldiği araçtan indikten sonra soruşturma kapsamında tutuklanan Kudbettin O. tarafından alınarak patlama gününe kadar kaldığı inşaat halindeki vilaya götürüldüğü de ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ankara caddelerine yüz tanıma sistemi
Ankara saldırısında kullanılan bomba 4 ayda taşınmış
Ankara saldırısında canlı bombanın Abdülbaki Somer olduğu kesinleşti

Güncel Haberleri