Ankara sahur ve iftar vakti | Ankara İmsakiye 2018 Sahur ve iftar vakti kaçta?

Ankara sahur ve iftar vakti kaçta? Ankara İmsakiye 2018 takvimi haberimizde. Ramazan ayı orucu için ilk sahura bu gece kalkılacak. Müslümanlar için en önemli aylardan olan Ramazan ayında oruç ibadetini yapacak olanlar sahur ve iftar vakitlerini şimdiden araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı Ankara İmsakiye 2018 takvimini, sahur ve iftar vakitlerini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Ankara sahur ve iftar vakti kaçta? Ezan saat kaçta okunuyor? Ankara İmsakiye 2018 takvimi Diyanet tarafından yayınlandı. İslam dünyasındaki önemi oldukça büyük olan mübarek Ramazan ayı geldi çattı. Milyonlarca Müslümanın oruç ibadetini yapacağı bu değerli ayda vatandaşlar da sahur ve iftar vakitlerini merak ediyor. Peki Ankara'da sahur ve iftar vakti kaçta? İşte Ankara İmsakiye 2018 takvimi ve sahur ve iftar vakitleri.

ANKARA İMSAKİYE 2018

 ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

RAMAZANDA İFTAR DUASI  

“Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

“Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!”

“Allah'ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; imanınla, ey korkanların imanı ve güveni!”

“Allah'ım! Bu günde beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bu gün Şeytan'ı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren -Rabbim-!”
Ramazan ayından dikkat edilmesi gereken konular:

-Orucu niyet ederek başlatmak şarttır ancak niyeti konuşarak getirmek şart değildir, sünnettir. Gece sahura kalkmak da niyet yerine geçer.

- Ramazan orucuna akşamdan itibaren ertesi günün imsak vaktine kadar niyet edilebilir. Sahura kalkmadan da niyet ettiğiniz takdirde ertesi günü orucunuzu tutabilirsiniz. Ancak İslam âlimleri sahura kalkılarak niyet edilmesini öneriyor.

- Gece ettiğiniz niyetten vazgeçmek isterseniz imsak vaktine kadar vazgeçmelisiniz.

- Ramazan orucu için her gün ayrı niyet edilmelidir. Çünkü araya geceler girdiği için her günün orucu, ayrı bir ibadet sayılmaktadır.

RAMAZANDA SAHUR DUASI

Kaynaklara göre Hz Muhammed sahur vaktinde şu duayı okurdu:

“Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah’ımız… Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle…”

RAMAZAN'DA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur’an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bayramda kaç gün tatil olacak? Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman?
İğne yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet'ten iğne ve aşı açıklaması
Sahurda yenmemesi gereken yiyecekler neler? Sahurda acıkmamak için neler yenmemeli?

Ramazan 2018 Haberleri