TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahramanlı liderliğinde yürütülecek yeni anayasa çalışmaları 4 Şubat Perşembe günü başlıyor.
İşte partilerin üyesi
Komisyonda; AK Parti'den eski Meclis Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül,
CHP'den Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça,
HDP'den İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar,
MHP'den ise Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir görev yapacak.
24. Dönem'deki Komisyonun başkanlığını yapan, ancak çalışmalarda oy hakkı bulunmayan Çiçek, AK Parti'li İyimaya ve MHP'li Öztürk, yeni komisyonda da görev yapacak. Ayrıca, geçen dönemde çalışmalara partilerinin danışmanı olarak destek veren HDP'li Beştaş (o dönem Barış ve Demokrasi Partisi-BDP) ve MHP'li Parsak ise bu kez üye olarak yer alacak.
60 maddede mutabakat, 21 maddede üç partinin mutabakatı oluştu
Komisyon, yeni anayasa için temel haklar ve özgürlükler, yasama, yürütme, idare ve kamu hizmetleri, yargı, mali, ekonomik ve sosyal hükümler, başlangıç, genel hükümler ve temel ilkeler, diğer ve geçici hükümler olmak üzere 9 ana başlık tespit etti.
AK Parti yeni anayasanın 113, CHP 171, MHP 132, BDP ise 165 maddeli olmasını önerdi.
Davutoğlu AK Partili üyelerle görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdulhamit Gül ile görüştü. Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesi Çiçek, İyimaya ve Gül'ü kabul etti.
Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü.