Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün TBMM'de sürpriz bir görüşme yaptı. Bahçeli'nin Meclis'teki makam odasındaki görüşmede, Meclis'in feshi ve cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisindeki pürüzler giderildi.
AK Parti imzaları tamamlayıp teklifi en geç cuma günü TBMM'ye sunmayı planlıyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman oy kullanamayacağı için Ak Parti, 316 milletvekiliyle tam kadro teklifinin arkasında olacak. MHP'nin 39 milletvekili var. Ancak MHP'li 4 vekil daha önce “hayır” oyu vereceğini açıkladı. MHP'nin geri kalan 35 milletvekilinden fire beklenmiyor. Bu durumda teklif AK Parti ve MHP'nin 351 oyu ile TBMM'den geçecek ve referandum yolu açılacak.
CUMHURBAŞKANI ONAYINDAN SONRA
Basına yansıyan haberlere göre Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerinin Ocak ayında başlaması beklenen teklifin iki haftada Genel Kurul'a gelmesi ve bu sürecin de 1 ayı bulması bekleniyor. Teklifin Meclis aşaması en geç şubat ayının ortası itibarıyla tamamlanmış olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından da 60 günlük referandum takvimi işlemeye başlayacak. Bu sürenin dolmasını takip eden ilk pazar günü de referandum yapılacak. Sürecin bu şekilde işlemesi halinde referandumun 23 Nisan 2017 Pazar gününe denk gelme ihtimali bulunuyor.