Anadolu Platformu'ndan akademisyenlerin bildirisine eleştiri

PKK'ya karşı yürütülen operasyonları katliam olara tanımlayan bildiriye imza atan akademisyenlere Anadolu Platformu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden de tepki geldi.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye ilişkin, "Bu milletin evlatları olan gençleri, bildiride yer alan hocaları protesto etmeye davet ediyorum. Onlardan ders almamalılar. Onların, bu milletin geleceğini temsil eden gençlerimize verecekleri bir şey yoktur" dedi.

Aldemir, halkın gerçekleriyle örtüşmeyen sözde aydın akademisyenlerle ilgili gerçeklerin söz konusu bildiriyle ortaya çıktığını söyledi.

Bu millet unutmaz

Milletine, milletin değerlerine, kültürüne, örf ve adetlerine yabancı, emperyalist odaklarla iş tutan akademisyenlerin ortaya çıktığını belirten Aldemir, bildiride yer alanların milletten koptuğunu dile getirdi. Aldemir, "Gezi Parkı ile beraber bu kişiler, fay hattına dönüştü. Orada okulları tatil ederek, eylemlere katılanlara puanlar vererek baş saldırıyı planladılar ve bugün yaşananlar, o dönemde uç vermeye başlamıştı. Bunlar, 28 Şubat döneminde de ortaya çıkmıştı. Her türlü terör saldırısıyla bu milletin örfüne, hürriyetine, bağımsızlığına ve geleceğine hunharca başkaldıranları bu millet unutmayacaktır" diye konuştu.

Devlete iftira attılar

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü de yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili "Son günlerde kendisine 'sözde aydın sorumluluğu' yükleyen bir grup akademisyen, tarihsel tecrübeyi görmezden gelerek, buradan ilham alınarak kurulmuş devletimizi, iftira dolu sözlerle tarih, vicdan ve hukukun asla affetmeyeceği bir ithamın altına sokmaya çalışmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

GAZİANTEP, TRABZON /AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: Bebek katledenleri eleştirebiliyor musunuz?
Akademisyenler Birliği, PKK'ya destek bildirisini kınadı
İki bildiri, sonsuz endişe: Ne o ne de bu...

Güncel Haberleri