Anadolu Efes Fenerbahçe'yi yendi ve kupaya tutundu

Spor Toto Basketbol Ligi final serisinde Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 17 sayı farktan gelerek 80-72 mağlup etti ve seriyi 3-2'ye getirmeyi başardı. Dört olanın şampiyon olacağı serinin bir sonraki maçı yarın Ülker Arena'da oynanacak.

Müthiş bir heyecana sahne olan Fenerbahçe-Anadolu Efes Spor Toto Basketbol Ligi final serisinin beşinci maçında bu kez Efes 80-72 ile güldü. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta tam 17 sayı geriden gelen Lacivert-Beyazlılar, seride durumu 3-2 yaptı ve hem rakibinin şampiyon olmasını engelledi, hem de umut tazeledi. İlk çeyrekte maçın temposunu artıran Fenerbahçe, ilk periyotta 6 sayı yemesine ve farkı açmasına rağmen bunu koruyamadı. Efes'te özellikle Thomas Heurtel'in performansı mücadelenin sonucu etkileyen etkenlerden oldu. Seride bir sonraki maç yarın Kanarya'nın uzun süredir yenilmediği Ülker Sports Arena'da oynanacak. Sarı-Lacivertliler mücadeleyi kazanması halinde taraftarı önünde şampiyonluğunu ilan edecek. 

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Öte yandan Fenerbahçeli bir grup taraftar, Anadolu Efes mücadelesi boyunca yönetim aleyhine tezahüratlar yaptı. Bir grup Sarı-Lacivertli taraftar, yönetimi protesto ederek istifaya çağırırken, başka bir grup da "Büyük başkan" sloganları atarak karşılık verdi.
Obradovic'e ise büyük destek vardı. Sırp koç ayrıca üçüncü çeyrekte yaşanan fark azalmasından dolayı sinirlerine hakim olamadı ve öğrencilerine sürekli sert uyarılarda bulundu.

KOLAY DEĞİL AMA...

Mücadele sonunda konuşan Ahmet Çakı "Serinin başında gergindik ancak sonrasında atışlarımızı bulduk. Bunu konuştuk mücadele edelim dedik, oyuncularımız da buna reaksiyon verdi. Oyunu dengeleyelim dedik ve devamında da iyi oynayınca çok önemli bir maç kazandık. Bence biz iyi oynuyoruz. Tüm maçlarda iyiyiz. Genelinde de bunu söyleyebiliriz. Bir tane orada kazanıp burada işi bitirmek istiyoruz kolay değil ancak bunu yapabileceğimizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kadın basketbolunda olimpiyat elemeleri yarın Fransa'da başlıyor
Basketbolun ‘kare as’ları Türkiye’de
Abdi İpekçi'de Fenerbahçe bayrağı asılmadı

Spor Haberleri