Amerikan Hava Yolları Paris uçularını iptal etti

Paris katliamının ardından Amerikan Hava Yolları bu kente yaptığı uçuları iptal etti. Şirket, Fransa'daki diğer şehirler için tedbire gerek görmedi.

Paris'te dün gece meydana gelen terör saldırıları sonrasında Amerikan Hava Yolları, kentteki havaalanlarına seferlerini iptal ederken diğer şirketler benzer bir tedbire gerek görmedi.

Paris'teki Charles de Gaulle ve Orly havaalanlarından yapılan yazılı açıklamada, uçuşlarını iptal ettiğini duyuran Amerikan Hava Yolları dışında trafiğin kontrollü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Ulusal havayolu şirketi Air France'dan yapılan açıklamada ise sınır kontrollerinin artırılmasına karşın uçuşların devam edeceği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Paris bölgesinde meydana gelen olaylar sonrası Fransa'ya gelen ve Fransa'dan giden uçuşlar sürdürülecektir.  Sınır kontrollerinin güçlendirilmesinden kaynaklanan bazı gecikmeler yaşanabilecektir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada yolculara, havaalanlarına daha erken ulaşmaları ve yanlarında kimlik bulundurmaları tavsiye edildi.

Kanlı saldırılar sonrası Paris Belediyesi, müzeler, havuzlar, kütüphaneler ve halk pazarlarının açılmayacağını duyurmuştu.

PARİS/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris'te hayat duracak, Hollande Savunma Konseyi'ni toplayacak

Dünya Haberleri