Almanya'da sığınmacılar için hazırlanan 'adab-ı muaşeret rehberi' alay konusu oldu

Almanya'da hazırlanan ve sığınmacıların ülkede nasıl davranması gerektiğini anlatan broşür, sosyal medyada ilginç tepkiler aldı. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise bir kullanıcının Batılılar için hazırladığı "Orta Doğu'da nasıl davranacaksınız rehberi" oldu

[Karar]

Almanya'da sığınmacılara ülkede nasıl davranmaları gerektiğini gösteren bir "adab-ı muaşeret broşürü" hazırlandı. Broşürde konuşurken göz teması kurmaktan kadınların taciz edilmemesi gerektiğine kadar çeşitli ayrıntılar yer aldı. Yanlış davranışların kırmızı çarpı işaretiyle belirtildiği broşür, sosyal medya kullanıcılarının alaycı eleştirilerine konu oldu


Bu çizimde, insanlarla konuşurken göz temasının sağlanması öneriliyor.

Batılılar için "Orta Doğu'da nasıl davranacaksınız rehberi"

Eleştirel paylaşımlardan en çok göze çarpanı, Karl Sharro adlı kullanıcının attığı tweet'ti. "Avrupalıların sığınmacılar için hazırladığı rehberleri sevdim ve ben de Batı'nın Orta Doğu'da nasıl davranması gerektiği ile ilgili bir rehber hazırladım" diye yazan Sharro'nu tweet'inde, Batılı devletlerin Orta Doğu'daki işgal ve saldırılarına gönderme yapan görseller yer aldı.

 

İki erkeğin el ele tutuşması ne anlama gelir?

Bir başka ilgi çekici nokta ise el ele tutuşan erkekler ile ilgiliydi. Almanya'da hazırlanan rehberde, el ele tutuşan iki erkek çiziminin altında ülkedeki eşcinsellerin, yönelimlerini kamusal alanlarda gösterme hakkına sahip olduğu yazıyordu. Orta Doğulu Twitter kullanıcıları, paylaştıkları fotoğraflarla erkeklerin el ele tutuşmasının bölgede normal karşılandığını ve cinsel yönelime dair bir işaret olarak algılanmadığını belirtti.

 

El ele tutuşan iki erkek, Avrupa'da başka, Orta Doğu'da başka anlama geliyor.


Bu çizimin altında "Kadınlar ne giyerse giysin saygıyı hak eder" yazıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Avrupa sığınmacı krizinde tel tel dökülüyor
AB Komisyonu Başkanı'ndan Türkiye ile 'acil zirve' girişimi

Dünya Haberleri