Almanya’da camilere baskın yapan polisler ayakkabılarını çıkarmayacak

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir camiye baskın yaparken ayakkabılarını çıkaran polis memurlarını takdir eden Yeşiller Partisi üyesi Künast bundan sonraki her baskında ayakkabıların çıkarılmasını talep etmişti. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı buna karşı çıktı.

Yeşiller Partisi üyesi Renate Künast'ın polislerin camiye operasyon sırasında ayakkabılarını çıkarmasını takdir etmesini birçok Alman siyasetçinin ayaklanmasına sebep oldu. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın başkenti Berlin’de terör örgütünü destekleme ihbarı üzerine bir camiye yapılan baskında, polis memurları camiye girmeden önce ayakkabılarını çıkarmıştı.

Eyalet başkanı sert bir mektup yazdı

Künast’ın "Bundan sonraki baskın veya operasyonlarda polisler ayakkabılarını çıkarmalı" sözlerini sert eleştiren Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri bakanı Ralf Jaeger ise tepkisini bir mektupta dile getirdi. "Polis memurlarının hakları dini özgürlüğün üstündedir. Herhangi bir operasyon veya baskın sırasında polislerden ayakkabılarını çıkarılması istenemez" diye yazdı.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Alman belediyeden Müslümanlara arsa jesti

Dünya Haberleri