Almanların yüzde 40'ı Merkel'in istifasını istiyor

Almanların yüzde 40’ı sığınmacı politikası sebebiyle Merkel’in istifasını istiyor. Renzi ile görüşen Merkel ise sığınmacı anlaşmasının acilen uygulanması gerektiğini söyledi.

Alman Focus dergisinin Insa isimli bağımsız araştırma şirketine 22 Ocak-25 Ocak tarihleri arasında yaptırdığı ve 2 bin 47 Alman vatandaşının katıldığı ankete göre, katılımcıların yüzde 45,2’si Başbakan Angela Merkel’in mülteci politikasının istifasını gerektirmediğini söylüyor. Ancak yüzde 40, mülteci politikasından dolayı Merkel’in istifa etmesi gerektiği düşüncesinde.

Muhafazakar bloğa destek azaldı

Elector Research Group’n yaptığı bir başka ankete göre de geçen sene 1,1 milyon mültecinin ulaştığı Almanya’da Merkel’in muhafazakâr blokuna destek azaldı. Eylül ayında yüzde 42 civarında olan destek, yüzde 37 seviyesine indi.

‘Göçmen planı acilen uygulanmalı’

Bugün İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşen Merkel, Türkiye ile AB arasında göçmen krizinin çözümüyle ilgili varılan Ortak Eylem Planı’nın acilen uygulanması gerektiğini söyledi.

İtalya’nın Türkiye’ye yapılacak olan üç milyar euroluk yardıma yaptığı itiraz hakkında konuşan Renzi ise, öncelikle Brüksel’in bazı konuları netleştirmesi gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Almanya'da skandal: Sığınmacılar muhbirliğe zorlanıyor
Almanya'da koalisyon ortakları sığınmacı yasalarında değişiklik konusunda uzlaşıya vardı
Merkel 1 milyon sığınmacı aldı koltuğu sallanmaya başladı

Dünya Haberleri