Akkuyu'da 'çatlak' iddialarına yalanlama

Akkuyu Nükleer A.Ş., Akkuyu Nükleer Santrali’nde çatlak meydana geldiği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan videoların Akkuyu NGS tesisi kapsamındaki bina ve yapılara ait olmadığı, Akkuyu NGS inşaat sahasında bulunan yolun ve özel bir alanın bir kısmına ait olduğu belirtildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nden "daha inşaat halindeyken reaktörü taşıyacak olan beton zemininde çatlak oluştuğunu ve zeminden deniz suyu sızdığı" iddialarına cevap geldi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada konuya ilişkin paylaşılan videoların Akkuyu NGS tesisi kapsamındaki bina ve yapılara ait olmadığı, Akkuyu NGS inşaat sahasında bulunan yolun ve özel bir alanın bir kısmına ait olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“Zeminden suyun çıktığı görüntüler de inşaat çalışmaları esnasında yapılan olağan su tahliye işlemlerini göstermektedir. Yer altı su seviyesinin yüksek olması ve bu suyun temel çukuru oluşturma veya temel beton döküm çalışmaları için engel teşkil etmesi gibi durumlarda inşaat sahasında geçici olarak zeminin kurutulmasına yönelik bir dizi işlem gerçekleştirilir. Bu işlemler, temel yapısı için su yalıtımı aşamasına geçilinceye ve yer altı su seviyesinin üzerine çıkılıncaya kadar devam eder. Bu amaçla, inşaat çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda, pompalar yardımı ile biriken suyun tahliye edilmesi amacıyla suyun birikeceği pompa çukurları açılır.

Görüntülerde yer alan ve zeminden su çıkışı olarak gösterilen bölümlerde tam olarak bu çalışmalara aittir. Su seviyesinin düşürülmesi amacıyla kullanılan oluklar, pompa çukurları, su toplama kuyuları ve benzeri araç ve gereçler, iş teçhizatı ve makinelerinin çalışması ile, bitişik bulunan binaların inşası ve kullanılması için engel teşkil etmeyecek şekilde tesis edilir. Sadece inşaat aşamasında yürütülen çalışmaların ana nedeni Akkuyu NGS sahasında ayrıca drenaj sistemlerinin inşa edilmesinden ibarettir. Bu sistem sayesinde yer altı su seviyesinin düşürülmesi ve yağmur sularının bina ve yapılardan uzaklaştırılması sağlanacaktır.”

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Akkuyu Nükleer AŞ'den "patlama" açıklaması
Akkuyu Nükleer Santrali nerede, ne zaman faaliyete geçecek? İşte son durum...

Güncel Haberleri