Akın İpek'in şirketinden fişleme dosyası çıktı

FETÖ'nün firari tepe yöneticilerinden Hamdi Akın İpek'in TMSF'ye devredilen şirketi Koza-İpek Holding'deki bilgisayarlarında yapılan incelemelerde, Danıştay üyeleri, Esenboğa Havalimanı'nda görevli bürokratlar ile bazı yerel yöneticiler hakkında fişleme listeleri ortaya çıktı. Örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğü belirtilen İpek'in şirketindeki fişleme listelerinde, şirketin maden sahalarının bulunduğu bölgelerde 2014 yerel seçimlerini kazanan kişilerin isimlerinin karşısına "Bizden değil", "Bizimle hiç diyaloğu olmadı", gibi notlar alındığı tespit edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan raporda, yerel yöneticilerin fişlenmesi hakkında, "Yapılan bu fişleme neticesinde yerel yöneticilerin, şirketler lehinde hareket etmeye zorlandığı değerlendirilmektedir" denildi. Danıştay üyelerinin fişlenmesiyle hakkında yasal işlem yapılan FETÖ'cülerin ceza almamasının sağlanmaya çalışıldığı belirtilen raporda, Esenboğa Havalimanı'nda görevli bürokratların fişlenmesiyle de örgüte yönelik olası operasyonlar karşısında FETÖ için önemli olan üyelerin yurt dışına kaçırılmasının planlandığı aktarıldı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen FETÖ "çatı davası"nın firari sanığı İpek'in el konulan şirketi Koza-İpek Holdingdeki dijital materyallerin incelenmesine ilişkin raporda, şirketin FETÖ'nün hedefleri doğrultusunda hareket ettiği ve amaçları için bir çok kişi hakkında fişleme raporları tuttuğu belirtildi.

FETÖ'CÜLERİ KAÇIRMAK İÇİN HAVALİMANI FİŞLEMESİ

Koza-İpek Holding'in, Çevre Kurumsal bölümündeki dijital materyallere ilişkin raporda da şirketin bu bölümündeki bilgisayarlarından Danıştay üyeleri ve Esenboğa Havalimanı'nda görevli üst düzey bürokratların isim listelerinin çıktığı belirtildi.

Örgüt üyesi olan ve olmayan Danıştay üyelerinin de isimlerinin söz konusu listede yer aldığı tespitine yer verilen raporda, "FETÖ ile ilgili haklarında idari işlem yapılan kamu görevlilerinin özlük haklarıyla ilgili herhangi bir ceza almamaları ya da en düşük ceza ile cezalandırılmaları yönünde, Danıştay'ın ilgili dairesinde örgüt tarafından sızmalarını sağladıkları örgüt elemanı olan üyeler ya da kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmek ve kullanmak istedikleri daire üyeleriyle irtibata geçmeyi amaçladıkları değerlendirilmektedir." denildi.

FETÖ üyelerine yapılabilecek operasyonlar karşısında örgüt üyelerini yurt dışına kaçırmak için de firari İpek'in şirketinde çalışmalar yürütüldüğü aktarılan raporda, "Esenboğa Havalimanı'nda görevli üst düzey sivil ve emniyet bürokratlarının isim listelerini ellerinde bulundurarak, örgüte yönelik herhangi bir operasyon durumunda örgüt için önem arz eden örgüt elemanlarının yurt dışına kaçışlarını kolaylaştırmak amacıyla zamanında sızdırdıkları örgüt üyeleri ya da kullanmaya çalıştıkları bürokratlar ile irtibata geçmeyi amaçladıkları" ifade edildi.

Raporda, ayrıca örgüt için önemli görülen kamu kurumlarının personeline ait listelerin Koza-İpek Holdingde arşivlendiği değerlendirmesi de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Akın İpek ve avukatı Rasim Kuseyri ByLock arkadaşı çıktı
17-25 Aralık belgeleri Akın İpek'in şirketinden servis edilmiş
Firari FETÖ'cülerin telefon trafiği deşifre edildi

Güncel Haberleri