Akademisyenler Birliği, PKK'ya destek bildirisini kınadı

1128 akademisyenin PKK'yı destekleyen, devleti katliam yapmakla suçlayan bildirisine bir tepki de Akademisyenler Birliği'nden geldi. Akademisyenler Birliği'inden yapılan açıklamada ""Halkımızın düşmanı PKK’ya destek için imza veren akademisyen görünümlü kriptoların vatanımızın birliğine karşı yaptıkları açık ihaneti lanetliyoruz" denildi.

Akademisyenler Birliğince "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisi kınanarak "Halkımızın düşmanı PKK’ya destek için imza veren akademisyen görünümlü kriptoların vatanımızın birliğine karşı yaptıkları açık ihaneti lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

PKK'ya kınama

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Devletimizi, askerimizi, polisimizi her zaman destekleyeceğimizin bilinmesini istiyor, açılan imza kampanyasına katılarak bu duygu, düşünce ve kararlılığımızı bütün dünyaya haykırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akademisyenler Birliği olarak, DAEŞ denilen İslam düşmanı terör örgütünün katliamlarını ve emperyalist güçlerin maşası ve tetikçisi durumundaki PKK’nın eylemlerini, ayrıca halkımızın düşmanı PKK’ya destek için imza veren akademisyen görünümlü kriptoların vatanımızın birliğine karşı yaptıkları açık ihaneti lanetliyoruz."

ANKARA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Anadolu Platformu'ndan akademisyenlerin bildirisine eleştiri
YÖK'ten 'devlet katliam yapıyor' bildirisini imzalayan 1100 akademisyene sert tepki
1100 akademisyen devleti katliam yapmakla itham etti

Güncel Haberleri