AK Partililere saldırı Kandil’in rövanş planı

Terör örgütü PKK, HDP’lilerin tutuklanmasının ardından AK Partili siyasetçileri hedef almaya başladı. Misilleme stratejisi geliştiren Kandil’in, suikast timleri oluşturduğu ve ‘ biz de size dokunuruz’ diye tehdit mesajları gönderdiği öğrenildi.

ÖZEL HABER / EROL METİN

15 Temmuz’da Türkiye’ye yönelik hain kalkışmanın püskürtülmesi sonrası adeta Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yardımına koşan terör örgütü PKK, Güneydoğu’da AK Partili siyasetçileri hedefe koydu.

PKK’lı teröristler, önce AK Parti Beytüşşebap İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman’ı kaçırıp katletti. Ardından 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Hakkâri’den AK Parti 1. Sıra Adayı olan Ahmet Budak’ı, Şemdinli’deki evinin önünde şehit etti.

SUİKAST TİMİ KURULDU

Teröre bulaşan DBP/HDP’li siyasetçi ve belediye başkanlarına yönelik yargının harekete geçip tutuklama kararları vermesi üzerine bölgedeki AK Parti mensuplarının, terör örgütü PKK’nın hedefi haline geldiğine dikkat çekiliyor.

Misilleme stratejisi kapsamında AK Partililer için suikast timleri oluşturan Kandil’den “Siz bizim siyasetçilerimize dokunursanız, biz de sizin siyasetçilerinize dokunuruz” şeklinde tehdit mesajları geliyor.

Hakkâri ve Batman il belediyeleriyle birlikte 22 DBP’li ilçe ve belde belediyesine kayyım atanmasının ardından tehditlerin boyutu iyice yükseldi. Kurban Bayramı’nda bile AK Parti’nin Hakkâri’deki temsilcilerinden olan Ahmet Budak, teröristlerce hunharca kurşunlandı.

EVDEN HELÂLLEŞİP ÇIKIYORUZ

Konuyla ilgili Karar’a konuşan AK Parti Eski Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, bölgede AK Parti çatısı altında siyaset yapan herkesin risk altında bulunduğunu söyledi. Olası yeni saldırılar konusunda taşıdıkları endişeyi dile getiren Özbek, “Bu bölgede 14 yıldır siyaset yapıyorum.

Çözüm konusunda çok büyük çabalarım oldu. Şu an hepimiz tedirginlik içerisindeyiz. Helâllik isteyerek evden çıkıyorum. Ben evden gidip gelene kadar aile fertlerim dualar, Yâsin-i Şerif’’ler okuyor. Ankara’ya gelip otursam belki risk taşımam; ama sonuçta benim ailem, akrabalarım, partililerim burada yaşıyorlar. Hakkâri’den kopamayız” dedi.

HDP’LİLER DE RAHATSIZ

Görüştüğü HDP’lilerin de yaşananlardan rahatsızlık duyduğunu anlatan Abdulmuttalip Özbek, şöyle devam etti: “Bölgemizde insanların sadece bir bölümü değil memuru, askeri, polisi, korucusu, vatandaşı, çocuğu herkes mutsuz. Bu tedirginliğin, mutsuzluğun bir hal çaresine bakmak lazım. Herkes diyor ki, bu sorunu çözerse AK Parti çözer, Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan çözer. Yani umut siyasette, terörde değil. HDP’li siyasetçiler de tedirgin. ‘Ne yapabiliriz? Bir çıkış yolu bulsak’ diyorlar. Öcalan’ın son çağrısı, HDP’liler için bir umut kapısı gibi görülüyor. ‘Öcalan böyle bir açıklama yaptı. Bunu değerlendirelim diyorlar.”

AHMET BUDAK’IN KATİLLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’ya  yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Şemdinli Tuğlu-Çatalca -Soğuksu-Güvenli-Erdemli bölgesinde düzenlenen operasyonda, çocuğunun gözü önünde katledilen AK Partili Ahmet Budak’ın katilleri de etkisiz hale getirildi. Teröristler topçu atışı ile ateş altına alındı. PKK’lı teröristler 2 el yapımı patlayıcılarla saldırıda bulundu. Ölü ele geçirilen 5 PKK’lı arasında Budak’a saldıranlar olduğu belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

PKK'nın yayın organı Yeni Özgür Politika, AK Partilileri hedef gösterdi
AK Partili siyasetçi Ahmet Budak silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti - Son dakika
Eker PKK'nın hain katliam planını anlattı: Yüzün üzerinde yakınımla yarın mezarlığa gidecektik

Güncel Haberleri