AK Partili Mehmet Muş açıkladı! Vergi borçları siliniyor mu? SGK borçları silinecek mi?

Koronavirüs salgınının etkisini azaltmak ve vatandaşın bir nebze olsun nefes almasını sağlamak için vergi borçlarıyla ilgili bir çalışma yapılacağı bildirildi. Peki Vergi borçları siliniyor mu? SGK borçları silinecek mi? Tüm bilgiler haberimizde…

AK Partili Muş, ‘Vergi ve SGK borçları silinecek mi?’ sorularına cevap verdi. Vergi ve SGK borçlarının silinmeyeceğini ancak geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalara benzer bir çalışmanın yürütüldüğünü söyleyen Muş, ilgili çalışmanın tamamlanmasının ardından komisyona sunulacağını bildirdi.

VERGİ VE SGK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Kovid-19 salgınının Türkiye ekonomisinde gösterdiği etkinin arkasından vergi ve SGK prim borçlarına dair yapılandırma çalışması bekleniyordu.

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmanın yürütüldüğünden bahseden AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bu çalışmaların teknik kısımlarını bitirmeye çalıştıklarını duyurarak, tamamladığı zaman, bu kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulacağını kaydetti. 

Muş, geçmişte yapılan düzenlemelere benzer olacağını da sözlerine ekledi.


AK Parti Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Muş

GİB, GENEL TEBLİĞ HAZIRLAMIŞTI

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden etkilenen mükelleflerin vergi ödevlerinin yerine getirilmesi açısından mücbir neden hükümlerinden yararlanılması için Gelir İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda yaptığı çalışmalar dâhilinde bir Genel Tebliğ hazırlamıştı.

Bu Tebliğ ile pandemiden direkt olarak etkilenen ve ana faaliyetleri itibarıyla, alışveriş merkezleri dâhil olmak üzere perakende demir çelik, ticaret ve metal sanayii, lojistik ve ulaşım, otomotiv imalatı ve ticareti ile otomotiv sanayii için parça ve aksesuar imalatı, tur operatörleri ve seyahat acenteleri, sinema ve tiyatro gibi sanatsal hizmetler, konaklama faaliyetleri, kıraathane, lokanta, tekstil ve konfeksiyon imalatı, yiyecek ve içecek hizmetleri ile etkinlik ve organizasyon hizmetlerinin yanında mobilya imalatı, sağlık hizmetleri, bina inşaatı ve özel inşaat faaliyetleri, madencilik ve taş ocakçılığı, araç kiralama ile matbaacılık dahil kitap, endüstriyel mutfak imalatı, gazete, dergi ve benzeri basılı ürünlerin yayımcılık faaliyetleri sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren mükelleflerin mücbir neden durumunda olduğu kabul edildi.

Bununla beraber İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler dâhilinde faaliyetleri geçici süre ile durdurulan hamam, yüzme havuzu, spor, oyun ve düğün salonu, kaplıca, berber ve kuaför gibi işyerlerinin yer aldığı sektörlerde faaliyetlerini sürdüren mükelleflerin de bu zaman boyunca mücbir neden hükümlerinden faydalanabileceği aktarıldı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Son dakika! Vergi borçları için yeni düzenleme: 18 taksit imkanı getirilecek
AK Parti'den yeni 'varlık barışı': Yurt dışından para getirene vergi yok
Torba teklifin detayları netleşiyor: Evde üretip internette satana vergi muafiyeti geliyor

Ekonomi Haberleri