AK Parti'den 8 bakan yeni kabineye giremeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici kabine için milletvekillerine mektupla teklifte bulunmasının ardından Bakanlar Kurulu'nun kimlerden oluşacağı merak konusu oldu.

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği milletvekilllerinden MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş olumlu cevap verdi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, teklifi kabul etmeyeceğine yönelik mesaj verse de kararını yarın açıklayacak. 3 HDP milletvekilinin ise bakanlık teklifini kabul etmesi bekleniyor. 

Davutoğlu Anayasa'ya göre diğer vekillerin reddettiği koltuklara dışarıdan atama yapılacak. CHP'den ayrılan tek bağımsız milletvekili İhsan Özkes'e teklif götürülmesi için yasal zorunluluk yok.   

AK Parti'ye düşen 11 bakanlığa hangi isimlerin seçileceği ise merak konusu. Ancak kimlerin seçilemeyeceği ise belli. AK Parti'de 3 döneme takıldığı için milletvekili seçilemeyen 8 bakan kabinede görev alamayacak.

3 döneme takılanlar kabinede olmayacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Ormancılık Bakını Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bakanlığa veda edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu davet ettiği vekilleri neye göre belirledi?

Güncel Haberleri