AİBÜ'de 'PKK bildirisi'ne imza atan 3 akademisyene soruşturma

1128 akademisyenin imza attığı 'PKK bildirisi'ne tepkiler sürerken Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, 3 öğretim görevlisi için soruşturma başlattı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza atan üniversitede görevli 3 akedemisyen hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

Kabul etmemiz mümkün değil

'Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye AİBÜ'de görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzeları ve Dr. Ülkü Güney de imza attı. Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, bildirinin içeriğinin devlete karşı olmasının anlam taşıdığını belirterek, "Bu bildiriyi onaylamamız, kabul etmemiz mümkün değil. Akademisyenlerimizin böyle bir bildiriye imza atması da kabul edilebilir bir durum değil. Haklarında mevzuata göre gerekli soruşturmalar başlatıldı, yürütülecek" dedi.

 

Prof. Dr. Coşkun, üniversiteden emekli bir profesörün de bildiriye imza attığını, hukukçularla görüştüğünü, onunla ilgili bir işlem yapamadıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bahçeli'den hükümete Sultanahmet saldırısı desteği
İki bildiri, sonsuz endişe: Ne o ne de bu...
Doç. Nezir Akyeşilmen akademisyen bildirisinden imzasını çekti

Güncel Haberleri