Ahmed Muhammed'e Obama ve Zuckerberg'den davet

ABD'nin Teksas eyaletinde evde yaptığı saati okula getiren Muhammed'in, Müslüman olduğu için "bombacı" muamelesi görmesi eleştirilere neden olurken, durumu telafi etmek için Başkan Obama ve Facebook kurucusu Zuckerberg devreye girdi.

ABD'de 14 yaşındaki Ahmed Muhammed'in, evde yaptığı dijital saat bomba zannedilerek gözaltına alınması ülkeyi ayağa kaldırdı. Olay büyük tepki çekerken, Twitter'da #IstandWithAhmed (Ahmed'in yanındayım) etiketi gündemin ilk sırasına yükseldi. Ahmed'in başına gelenler, ABD Başkanı Obama ve Facebook kurucusu Zuckerberg'in de ilgisini çekti.


Polis, Ahmed'i ters kelepçeyle gözaltına almıştı.

Beyaz Saray'a davet

Başkan Obama, attığı tweet'te "Güzel saat Ahmet. Onu Beyaz Saray'a getirmek ister misin? Senin gibi çocuklara bilimi sevdirmeliyiz. Amerika'yı harika yapan şey budur" diye yazdı.


Zuckerbeg ise Facebook'tan paylaştığı mesajda "Bir şey üretmek için gerekli yetenek ve hevese sahip olmak alkışı hakeder, gözaltına alınmayı değil. Gelecek, Ahmed gibilere aittir. Ahmet, Facebook'a gelmek istersen, senin tanışmak beni çok memnun eder. Üretmeye devam et" ifadelerini kullandı.

Astronotlar da destek verdi

Ayrıca gözaltına alındığı sırada üzerinde NASA tişörtü olan Ahmed'e, astronotlarından da destek yağdı. Kanadalı astronot Chris Hadfield, "Merhaba Ahmed, 28 Ekim'de Generator bilim şovunda bize katılmandan çok memnun olurum. Biletin hazır" şeklinde bir tweet attı.


Serbest bırakıldı

Ahmed Muhammed, evde kendi imkanlarıyla yaptığı dijital saati okula götürdükten sonra, okuldaki görevliler saati bomba sanarak polise haber vermiş ve Ahmed gözaltına alınmıştı. Daha sonra yaptığı şeyin bomba değil saat olduğu anlaşılan Ahmed, herhangi bir suçlamada bulunulmadan serbest bırakılmıştı.


Ahmed'in yaptığı saat.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ahmed Muhammed'e bir davet de Kanada'dan
Obama: Ahmed Muhammed, İslamofobik olduğumuzu gösterdi

Dünya Haberleri