AÖF Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları ne zaman başlıyor? Üniversiteyi açıktan okuyarak bitirmeyi planlayan binlerce açık öğretim fakültesi öğrencisini ilgilendiren sınav tarihleri Anadolu Üniversitesi AÖF resmi sayfasından yayınlandı. Peki, AÖF güz dönemi sınavları ne zaman? Adaylar sınavdan önce neleri yapmalı, sınava hangi belgeleri götürmeli? Sınavlarla ilgili tüm soruların cevabı ve ayrıntısı haberimizde.
AÖF GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAVLARI NE ZAMAN?
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Güz Dönemi Dönem Sonu Sınav tarihleri belli oldu mu? Sınav giriş belgeleri resmi siteden duyuruldu. Sınav takviminde yer alan bilgiye göre güz dönemi sonu sınavları 14-15 Ocak tarihlerinde yapılacak.
AÖF SINAV TAKVİMİNİ GÖR
Önümüzdeki haftasonu cumartesi ve pazar günü olmak üzere iki güne bölünmüş şekilde yapılacak olan sınavlar öncesinde öğrenciler için bazı uyarılarda bulunuldu.
AÖF SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI
Üniversiteyi dışarıdan okuyarak bitirmeyi hayal eden binlerce öğrencinin gözü kulağı Anadolu Üniversitesi AÖF resmi sayfasından yapılacak olan duyurudaydı. Sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgelerini merak edenler, aşağıda vermiş olduğumuz linkten bu bilgilere ulaşabilirler.
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
Anadolu Üniversitesi AÖF Güz Dönem Sonu Sınavları ne zaman? AÖF sınav takvimine göre; önümüzdeki hafta, 14-15 Ocak AÖF Güz Dönem Sonu Sınavı yapılacak. Öğrenciler bu sınavlar için sınav giriş belgelerini yukarıdaki linke tıklayarak alabilirler.
SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Binlerce AÖF öğrencisi sınav giriş belgelerini aldıktan sonra, sınavdan önce yapılması gerekenleri ve sınava neleri götürüğ neleri götüremeyeceklerinin cevabını aramaya başladı. Sınava girecek olan adaylara önemli uyarılarda bulunan Anadolu Üniversitesi, bazı kurallar konusunda hatırlatmada bulundu. İşte sınava girecek olan adaylara yapılan bazı uyarılar;
1 - Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.
2 - Sınava girebilmeniz için gerekli olan "Sınav Giriş Belgesi" ve "Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik" (Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport) belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.
3 - Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.
4 - Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.
5 - Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.
6 - Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
7 - Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
8 - Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
9 - Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
10 - Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.